Site-ul Ynet al cotidianului israelian "Yediot Aharonot" a indicat ca Uniunea Avocatilor Arabi (UAA) intentioneaza sa intenteze un "proces spectacular" primului-ministru israelian Ariel Sharon, presedintelui american George W. Bush si sefului Guvernu
Site-ul Ynet al cotidianului israelian "Yediot Aharonot" a indicat ca Uniunea Avocatilor Arabi (UAA) intentioneaza sa intenteze un "proces spectacular" primului-ministru israelian Ariel Sharon, presedintelui american George W. Bush si sefului Guvernului britanic, Tony Blair.
Citand presa araba, Ynet a precizat ca cei trei sunt considerati drept "criminali de razboi care au lovit in arabi si musulmani". Ariel Sharon este acuzat de cei care au depus plangerea, de actiunile lui din teritoriile palestiniene, in timp ce Bush si Blair si-au evidentiat spiritul rau in inchisoarea de la Guantanamo si in Irak. "Procesul", prevazut a avea loc in luna februarie, se va derula in locatiile Uniunii avocatilor arabi de la Cairo. Secretarul general adjunct al acestei asociatii, Abd Al Azim al Mughrabi, ar fi indicat ca numeroase personalitati urmeaza sa faca parte din juriu. Urmeaza sa se apeleze in acest sens la fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, la fostul sef al Guvernului malaezian Mahathir Mohammad si la fostul presedinte algerian, Ahmed Ben Bella. De asemenea, ar fi fost stabilita si o lista cu martori pe care figureaza intre altii, primarul Londrei, Ken Livingstone, deputatul britanic George Galloway, fervent opozant al razboiului din Irak, si muftiul Ierusalimului, Ikrema Sabri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.