Viata muzicala romaneasca va sta, in 2006, sub semnul unei mari aniversari: 250 de ani de la nasterea lui Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Joi 5 si vineri 6 ianuarie 2006, Orchestra simfonica a Filarmonicii George Enescu din Bucuresti deschide A
Viata muzicala romaneasca va sta, in 2006, sub semnul unei mari aniversari: 250 de ani de la nasterea lui Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Joi 5 si vineri 6 ianuarie 2006, Orchestra simfonica a Filarmonicii George Enescu din Bucuresti deschide Anul Mozart in Romania, sub cupola Ateneului Roman. In program, Simfonia nr. 37, in La major, KV 201, Concertul pentru vioara si orchestra nr. 5, in La major, KV 219 si Simfonia nr. 40, in sol minor KV 550. Dirijor: Cristian Mandeal; solist Takashi Shimizu. Urmatorul concert extraordinar Mozart va avea loc in 23/24 februarie. In program: Uvertura la opera Don Giovanni , Concertul in La major pentru pian si orchestra, KV 488 si marele Recviem, KV 626. Isi vor da concursul dirijorul Misha Katz, pianistul Jean Bernard Pommier si un cvartet vocal. De asemenea, concertele camerale ale Filarmonicii vor oferi si ele melomanilor, in fiecare saptamana, in Sala Mare si in Sala Studio, programe Mozart in interpretari de referinta.
Compozitor de geniu, Mozart, care a inceput sa cante pentru aristocratia Europei compunand primele sale lucrari la varsta de sase ani, se numara si astazi printre cei mai populari creatori ai tuturor timpurilor. Creatia simfonica si vocal-simfonica, creatia camerala si operele mozartiene se bucura de atentia celor mai mari interpreti ai lumii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.