Magistratul Viorica Stoica, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este cercetata de catre anchetatorii Departamentului National Anticoruptie (DNA), fiind banuita ca ar fi comis fapte de coruptie. Conform unor
Magistratul Viorica Stoica, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este cercetata de catre anchetatorii Departamentului National Anticoruptie (DNA), fiind banuita ca ar fi comis fapte de coruptie. Conform unor surse judiciare, citate de Rompres, Viorica Stoica a fost chemata luni, la DNA, in calitate de faptuitor. Stoica este procurorul in cazul caruia inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au stabilit ca a incalcat codul deontologic al magistratilor si nu a actionat cu prudenta in instrumentarea dosarului "Fraude electorale". Inspectorii CSM au considerat ca Stoica a gresit cand a insistat sa il audieze, la Palatul Cotroceni, in calitate de martor, pe Traian Basescu, intrucat legea prevede ca o astfel de procedura se desfasoara la sediul Parchetului, cu exceptia cazului in care martorul nu se poate prezenta la aceasta institutie.
Pe de alta parte, Viorica Stoica a spus ca procurorul general Ilie Botos i-a lezat calitatea de magistrat atunci cand a afirmat ca i-a luat dosarul "Fraudele electorale" motivand lipsa de obiectivitate. (P.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.