Atacurile multiple lansate, joi, de persoane inarmate impotriva fortelor de ordine la Nalcik, in Caucazul de nord, s-au soldat cu circa 100 de morti, a anuntat, ieri, Marina Kiasova, purtator de cuvant al Ministerului de Interne al republicii ruse K
Atacurile multiple lansate, joi, de persoane inarmate impotriva fortelor de ordine la Nalcik, in Caucazul de nord, s-au soldat cu circa 100 de morti, a anuntat, ieri, Marina Kiasova, purtator de cuvant al Ministerului de Interne al republicii ruse Kabardino-Balkaria, citat de Rompres. Oficialul a declarat ca "12 civili si peste 70 de combatanti au fost ucisi, iar numarul mortilor in randul fortelor de ordine se apropie de 20". Peste 20 de atacatori au fost arestati, informeaza aceeasi sursa. La operatiunea de comando au participat peste 150 de persoane inarmate. Combatantii "au atacat comisariatele deoarece acestea contin stocuri de armament, dar nu au reusit sa puna mana pe arme, pentru ca altminteri numarul victimelor ar fi fost mult mai mare", a adaugat Kiasova. Atentatorii continuau sa tina sub control doua cladiri la Nalcik, in noaptea de joi spre vineri, la aproape 20 de ore de la inceputul operatiunii de comando asupra cladirilor fortelor de ordine din Nalcik. Fortele de ordine au incercuit doua mici grupuri de combatanti - opt, in total - care se refugiasera, joi, intr-un comisariat si un magazin de suveniruri din centrul orasului, a declarat ministrul rus de interne, Rasid Nurgaliev, citat de Rompres, in baza informatiilor Itar-Tass. Cei opt au fost ucisi de catre fortele de ordine ruse iar cele cinci persoane retinute ca ostatici de catre atacatori au fost eliberate. Nurgaliev a subliniat ca, pentru solutionarea crizei de la Nalcik, au fost trimisi, joi, in acest oras, 1500 de militari si 500 de membri ai fortelor speciale.
Rusia va actiona intr-o maniera "severa" pentru a pune capat atacurilor "banditilor", a declarat ieri, liderul Kremlinului, Vladimir Putin, dupa atacurile din capitala republicii Kabardino-Balkaria, din Caucazul de Nord. "Vom actiona intr-o maniera severa si consecventa, asa cum am facut de aceasta data", a declarat presedintele Putin in cadrul unei reuniuni cu sefii fortelor de ordine ruse. "Este rau ca atacurile banditilor de tipul celui de la Nalcik, sunt inca posibile. Este o mare tragedie ca suferim pierderi in randul membrilor fortelor de ordine si in randul civililor", a avertizat Putin, citat de agentiile de presa ruse. Seful statului rus a salutat modul "eficient si ferm" in care au actionat fortele de ordine pentru a respinge atacurile lansate la Nalcik. "Actiunile noastre trebuie sa fie corespunzatoare in fata amenintarilor aduse de banditi tarii noastre", a mai afirmat Vladimir Putin. Inca de joi, presedintele rus a ordonat lichidarea oricarei persoane inarmate si care opune rezistenta la Nalcik. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.