Daca dedicati sarutului nu mai mult de trei minute pe zi, va ajutati organismul sa scape de stres si de consecintele sale. Sarutul participa la reactiile biochimice care distrug hormonii stresului si la eliberarea endorfinelor - hormonii ferici
Daca dedicati sarutului nu mai mult de trei minute pe zi, va ajutati organismul sa scape de stres si de consecintele sale.

Sarutul participa la reactiile biochimice care distrug hormonii stresului si la eliberarea endorfinelor - hormonii fericirii. In acelasi timp este un foarte bun mijloc de mentinere a tonusului general al organismului. Cel mai simplu sarut creste frecventa contractiilor inimii. Astfel, sangele circula mai repede prin vene si este asigurata o mai buna oxigenare a celulelor.
STUDIU. Cercetatorii de la Institutul Stomatologic din Chicago sustin ca sarutul este un mod de prevenire a cariilor. In timp ce ne sarutam este stimulata secretia de saliva, iar calciul si fosforul din ea patrund in smaltul dintilor si ii protejeaza. Dr. Ulf Beming, de la Academia austriaca de Medicina, afirma ca sarutul poate fi privit si ca un mijloc de stimulare a imunitatii: ""Saliva contine numeroase bacterii. 80% dintre ele sunt comune pentru toti oamenii, iar 20% - diferite. Acestea din urma dau un impuls sistemului imunitar in formarea de anticorpi"". De asemenea, in saliva se gasesc o serie de substante care contribuie la cicatrizarea mai rapida a ranilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.