A devenit ceva obisnuit ca, in fiecare an, in prima saptamana a lunii mai, mii de yoghini sa ia cu asalt Baile Herculane, unde are loc Simpozionul International de Yoga. Numai ca, in aceste zile, desi la aceasta actiune s-au strans peste 2.000 de pra
A devenit ceva obisnuit ca, in fiecare an, in prima saptamana a lunii mai, mii de yoghini sa ia cu asalt Baile Herculane, unde are loc Simpozionul International de Yoga. Numai ca, in aceste zile, desi la aceasta actiune s-au strans peste 2.000 de practicanti yoga, de la eveniment lipseste "creierul" Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru. Este al doilea eveniment major sub patronajul MISA la care nu participa si "guru", Bivolaru dupa cel din vara anului trecut desfasurat la Costinesti.
in a treia zi de Paste, pe platoul de la Baile Herculane, cei aproape 3.000 de yoghini au format din nou "Spirala Yang". Desi MISA este perceputa ca o secta de obsedati sexual care practica urinoterapia, perversiunile si sexul in grup sub pretextul "eliberarii prin expansiune" (Tantra Yoga), comerciantii din statiunea care i-a gazduit pe practicantii yoga au fost multumiti de prezenta acestora. Pietele din Herculane au fost luate cu asalt de cei aproximativ 2.000 de yoghini, care consuma zilnic sute de kilograme de legume.



Adeptii MISA au facut spirala Yang fara guru

in aceasta perioada, pietele volante din Baile Herculane au devenit mai bogate in produse lacto-ovo-vegetariene care fac parte din meniul zilnic al yoghinilor. "Am vandut in trei zile cat nu vindeam eu pe piata intr-un sezon - ceapa, telina, castraveti, ardei grasi, tot", ne-a declarat Mariana Badescu, vanzatoare la un magazin de legume-fructe.
Prezenta yoghinilor a marit si consumul de miere de albine. "in fiecare an cumpara cam aproximativ o tona de miere", spune apicultorul Nicolae Draguta, care a strans deja o mica "avere".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.