Judecatorii Curtii Supreme de Justitie au respins recursul formulat de mostenitorii omului de afaceri grec Stylianos Katounis impotriva Bancii Tiriac legat de disparitia a 25 de milioane de dolari depusi intr-un cont deschis la banca mai sus mentiona
Judecatorii Curtii Supreme de Justitie au respins recursul formulat de mostenitorii omului de afaceri grec Stylianos Katounis impotriva Bancii Tiriac legat de disparitia a 25 de milioane de dolari depusi intr-un cont deschis la banca mai sus mentionata. Oficial, reprezentantii bancii au refuzat sa faca orice declaratie cu privire la aceasta decizie.
Acest dosar viza atragerea raspunderii civile a Bancii Tiriac cu privire la disparitia dintr-un cont deschis de Katounis, dar care era administrat numai de Fatih Taher, a sumei de 25 de milioane de dolari care erau destinati, initial, cumpararii de actiuni la societatea PETROMIN.
SC Forum Maritime, firma patronata de omul de afaceri iordanian Fatih Taher, urma sa detina, conform unui proiect de privatizare a Petromin, 51% din capitalul social al companiei. Presedintele Consiliului de Administratie al Forum Maritime al Forum Maritime, Stylianos Katounis a decis sa investeasca in aceasta afacere, in care statul roman era reprezentat de Fatih Taher. Astfel, Katounis a varsat suma de 25.000.000 de dolari, o prima transa si dovada a bonitatii, intr-un cont deschis la Banca Comerciala Ion Tiriac. Numai ca dupa o perioada, in urma unei decizii a instantei care a anulat majorarea capitalului al noii societati "Forum-Petromin", Katounis a dorit sa-si retraga suma deja varsata in contul bancii. Un cont care insa intre timp se golise, iar singura persoana care avea dreptul de semnatura in banca din partea romana era Fatih Taher.
Ulterior s-a stabilit ca acel cont in care fusesera varsate cele 25 de milioane de dolari, a fost golit inca din anul 1993, adica la scurt timp dupa ce fusese constituit. Cu toate acestea, Katounis a primit dobanzi pentru intreaga suma pana in momentul in care a vrut sa-si retraga banii, adica in anul 1995. Pe parcursul derularii procesului, omul de afaceri grec a decedat, iar interesele sale patrimoniale au fost preluate de mostenitori. (P.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.