Procurorii Parchetului Tribunalului Timis au decis ca jurnalistul Iosif Costinas, disparut in urma cu trei ani si al carui cadavru a fost gasit un an mai tarziu, s-a sinucis. Ioan Brasovean, procuror criminalist la Parchetul Judetean, a declarat, cit
Procurorii Parchetului Tribunalului Timis au decis ca jurnalistul Iosif Costinas, disparut in urma cu trei ani si al carui cadavru a fost gasit un an mai tarziu, s-a sinucis. Ioan Brasovean, procuror criminalist la Parchetul Judetean, a declarat, citat de Mediafax, ca dosarul ziaristului nu a fost clasat, cum s-a vehiculat in ultima vreme. "Probele pe care le avem arata sinucidere. Am decis neinceperea urmaririi penale in cauza. Exista probe potrivit carora langa cadavru si in organele lui s-a gasit diazepam", a declarat procurorul. Iosif Costinas a disparut la inceputul lunii iunie 2002.
Ulterior s-a demostrat ca ramasitele umane gasite, la aproape un an de la disparitie, langa comuna timiseana Pischia, au fost ale jurnalistului timisorean. Acest aspect a fost confirmat de testul ADN si de analizele efectuate in laboratorul de biochimie al Universitatii de Medicina si Farmacie. Ziaristul timisorean a participat activ la Revolutia din Timisoara si s-a dedicat inca din primele zile ale anului 1990 aflarii adevarului despre revolutie. El a facut demersuri pentru publicarea dosarelor fostei Securitati, iar in luna martie a anului 1990 a constituit, pe langa Societatea Timisoara, Forumul Cetatenesc, organizatie care facea presiuni pentru a se face publice listele de informatori ai fostei Securitati. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.