Un IQ ridicat reprezinta un handicap pentru femeile care vor sa se casatoreasca, pe cand acelasi parametru constituie un atu pentru barbatii care vor sa scape de burlacie, potrivit unui studiu efectuat de patru universitati britanice si publicat in T
Un IQ ridicat reprezinta un handicap pentru femeile care vor sa se casatoreasca, pe cand acelasi parametru constituie un atu pentru barbatii care vor sa scape de burlacie, potrivit unui studiu efectuat de patru universitati britanice si publicat in The Sunday Times. Potrivit studiului, efectuat de universitatile din Edimburgh, Aberdeen, Bristol si Glasgow, in cazul barbatilor, probabilitatea de casatorie creste cu 35% pentru fiecare 16 puncte de IQ (coeficient de inteligenta).
Pentru o fata, 16 puncte suplimentare de IQ constituie, dimpotriva, cu 40% mai putine sanse de maritis. Studiul a fost efectuat pe un esantion de 900 de persoane, carora le-a fost urmarit destinul intre varstele de 10 si 40 de ani. Femeile inteligente si diplomate gasesc din ce in ce mai greu barbati pe gustul lor, a precizat Paul Brown, psiholog si profesor la Universitatea din Nottingham. "Femeile aflate la varsta de 30 de ani pun in prim plan cariera (...) si isi dau seama ca barbatii nu sunt prea interesanti", a adaugat Brown.
In schimb, barbatii inteligenti prefera femeile cu un IQ mai putin ridicat, potrivit cercetatoarei Claire Rayner. "Un barbat cu un IQ ridicat va avea o functie foarte solicitanta (...) si va prefera o sotie mai traditionala, care sa se ocupe de camin, o copie a mamei sale, mai exact", sustine cercetatoarea. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.