Procurorul Sterian Guli, proaspatul castigator al postului de sef la Parchetul Capitalei, a fost ridicat cu mandat si dus la sediul DNA pentru audieri, fiind suspectat ca ar fi dat mita pentru a obtine subiectele concursului inaintea desfasurarii exa
Procurorul Sterian Guli, proaspatul castigator al postului de sef la Parchetul Capitalei, a fost ridicat cu mandat si dus la sediul DNA pentru audieri, fiind suspectat ca ar fi dat mita pentru a obtine subiectele concursului inaintea desfasurarii examenului. Cel care l-ar fi ajutat sa castige concursul ar fi fost Cristian Deliorga, membru de vaza al Consiliului Superior al Magistraturii. DNA a confirmat desfasurarea unei anchete in care figureaza ca invinuiti mai multi magistrati, dar a refuzat sa ofere amanunte.
Daca suspiciunile se confirma, ancheta va stirbi serios prestigiul sectiei de procurori a CSM, forul care evalueaza atat activitatea, cat si moralitatea magistratilor. Nicolae Chiujdea, seful sectiei de procurori a CSM, a refuzat sa comenteze incidentul.
Cristian Deliorga a negat faptul ca l-ar fi ajutat pe Guli. "Am fost colegi de facultate si venea des pe la mine, dar nu special pentru mine, ci mergea si la alti colegi din CSM", ne-a declarat Deliorga. Atat Deliorga, cat si Guli sunt aromani. Guli l-a ajutat pe Deliorga la Adunarea Generala a procurorilor pentru alegerea acestuia ca membru al CSM, sustin surse din cadrul Parchetului General. Surse judiciare mai sustin ca trei magistrati care s-au inscris la concursul de ocupare a unor functii de conducere ar fi beneficiat de "sprijinul" unor membri ai comisiei de examinare si a unor membri
ai CSM care valideaza examenele.
>> Sterian Guli a fost dus la DNA cu mandat ieri dupa-amiaza. El este cercetat pentru dare de mita.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.