Cel mai recent film al regizorului James Gray surprinde atmosfera New York-ului la sfarsitul anilor '80. Frenezia disco inca nu se terminase si cluburile de dans se deschideau unul dupa altul. Numai ca, multe dintre ele erau doar o fatada pentru afac
Cel mai recent film al regizorului James Gray surprinde atmosfera New York-ului la sfarsitul anilor '80. Frenezia disco inca nu se terminase si cluburile de dans se deschideau unul dupa altul. Numai ca, multe dintre ele erau doar o fatada pentru afacerile mafiei. Bobby Green, jucat de Joaquin Phoenix, ajunge managerul unui astfel de local infiintat cu banii mafiei rusesti. Lucrurile ar fi fost mai simple pentru el daca tatal lui, Burt Grusinsky (Robert Duvall), nu ar fi avut o functie importanta in cadrul politiei iar fratele sau, Joseph (Mark Wahlberg), care tocmai a absolvit Academia nu s-ar pregati sa urmeze cariera tatalui lor.I momentul in care politia afla ca clubul este un paravan pentru traficul de droguri, Bobby trebuie sa ia o decizie. El are de ales intre familie si lumea mafiei.
"We own the night" incepe cu o tema clasica a filmelor politiste. Subiectul fratilor aflati in tabere opuse, unul politist si celalalt de partea raufacatorilor, a fost folosit in nestire, pana a devenit cliseu. Regizorul James Gray incearca sa evite aceasta cliseizare si, pe masura ce filmul se deruleaza, apar tot felul de rasturnari de situatie ce schimba sensul povestii. Din pacate, realizatorul, atent mai mult la structura, a pierdut din vedere continutul scenariului. Multe replici sunt fade si personajele nu sunt foarte bine schitate.
Acesta nu este primul film in care Mark Wahlberg joaca alaturi de Joaquin Phoenix. In 2000, cei doi apareau in "The Yard", o pelicula realizata tot de James Gray, numai ca atunci modul in care vorbeau si se miscau personajele facea credibila povestea.
Filmografie regizor James Gray
We Own the Night (2007)
The Yards (2000)
Little Odessa (1994)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.