>> Capitala Culturala Europeana gazduieste in premiera o gala de patinaj

>> Patinatori din mai multe tari europene vor evolua la Sibiu


Sibiul va gazdui in luna decembrie, mai multe gale de patinaj artistic, care vor avea l
>> Capitala Culturala Europeana gazduieste in premiera o gala de patinaj

>> Patinatori din mai multe tari europene vor evolua la Sibiu


Sibiul va gazdui in luna decembrie, mai multe gale de patinaj artistic, care vor avea loc in pavilionul multifunctional, folosit pana acum pentru evenimentele culturale ale Capitalei Culturale Europene.
Organizatorii au inceput montarea instalatiilor necesare amenajarii patinoarului.
Toti cei care doresc sa patineze aici vor avea posibilitatea sa inchirieze patine.
Pentru ca Pavilionul 2007 sa poata fi transformat intr-un patinoar veritabil, Casa de Cultura a Municipiului Sibiu a semnat un contract de prestari servicii artistice cu Asociatia Sportiva Genius din Sibiu. Valoarea contractului este de aproximativ 800.000 lei. In aceasta suma sunt incluse amenajarea patinoarului, organizarea galelor de patinaj artistic, dar si onorariul artistilor invitati la spectacole.
Prima gala care va inaugura patinoarul se va desfasura in data de 1 Decembrie. Spectacolul companiei "Iceclub Merano" va fi oferit de patru patinatori italieni impreuna cu campionii Bulgariei: perechea Lora Semova/Dimtar Lichev, precum si patinatoarea Roxana Luca. Alaturi de 14 patinatori de exceptie, in ziua de 11 decembrie este programata o "Magie pe gheata", un spectacol cu personaje si tematica specifica sarbatorilor de iarna: "In cautarea lui Mos Craciun", cu costumatii pline de culoare si de stralucire, dar si efecte scenice. Printre cei 14 patinatori se numara: Ditrey Emilie, Guillemot David, Stadelmann Cindy si Levachor Julien.
Cea de-a treia prestatie pe gheata, din data de 15 decembrie, vine tot din partea patinatorilor italieni, care participa sub denumirea de "Iceclub Melano" si care vor fi acompaniati de aceasta data de catre Orchestra Johann Strauss din Viena. Vor fi momente artistice care vor cuprinde atat numere individuale cat si dansuri ale perechilor, iar ca invitati ii putem preciza pe patinatorii Roxana Luca si George Chiper.
Inca doua spectacole de dans pe gheata si patinaj artistic vor avea loc in data de 16 si 22 decembrie, cand numerosi patinatori internationali se vor afla prezenti pe gheata patinoarului din centrul Sibiului.


>> In 29 decembrie va avea loc cea din urma Gala de Patinaj artistic organizata in cadrul evenimentelor de inchidere a Programului Sibiu 2007

>> Patinoarul va deveni functional din data de 1 decembrie si va fi deschis pe intreaga perioada a sezonului rece


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.