>> La trei saptamani dupa deschiderea jocului virtual "Regele Bursei", numarul concurentilor este in continua crestere. Numarul tranzactiilor in aceasta perioada a depasit cifra de 5.000, iar volumul acestora a fost de 70 de milioane de euro.
>> La trei saptamani dupa deschiderea jocului virtual "Regele Bursei", numarul concurentilor este in continua crestere. Numarul tranzactiilor in aceasta perioada a depasit cifra de 5.000, iar volumul acestora a fost de 70 de milioane de euro.

Va reamintim ca ziarul "Romania libera" a pus in joc premii substantiale. Pe baza performantelor participantilor la concurs se vor acorda premii in autoturisme si marele premiu "Regele Bursei", in valoare de 50.000 de euro.
Cresterea volumului de tranzactii a generat si anumite probleme unor jucatori, deoarece pe anumite actiuni volumul ordinelor din joc l-a depasit cu mult pe cel din piata reala, de la Bursa de Valori Bucuresti (cele doua fiind corelate). Astfel au ramas numeroase ordine care nu s-au executat, desi in piata si in joc au existat ordine care s-au executat la preturile respective. Acestea sunt regulile jocului "Regele Bursei" si ele se aplica implacabil tuturor. Ele au fost gandite pentru a proteja jucatorii de posibilele incercari de manipulare.
Saptamana trecuta, pe primele trei locuri s-au situat zotis1, MoneyMaker si zotis2 - la fel ca data trecuta. Cei trei au preferat actiunile SOCP, TEL, EPT, BRK, RRC, SIF1, SIF2, TLV, AZO, FLA, EFO. In cadrul jocului, cele mai mari rulaje au fost pe actiunile SOCP, RRC, COMI, CMP EPT, TEL.

>> Speculatiile pe termen scurt, castigatoare
Jucatorii care au inteles ca succesul in acest concurs consta in speculatii pe termen scurt au ajuns la castiguri fabuloase, de peste 300%. Acest fapt se datoreaza comisionului foarte mic, de numai 0,3% la cumparare si la vanzare. Astfel majoritatea fluctuatiilor pozitive sau negative au putut fi speculate. Pentru a ilustra mai bine aceasta situatie, vom urmari tranzactiile desfasurate de un jucator intr-o zi (8 noiembrie 2007): la ora 11,01 cumpara actiuni SNP la pretul de 0.5 iar la ora 11,42 le vinde cu 0.505, realizand un castig de aproximativ 0.4%. Apoi, la ora 11,48 cumpara CMP la 1.32 si il vinde 47 minute mai tarziu cu 1.39, realizand un castig de 4.6%. La ora 13,12 cumpara RRC cu 0.105 si il vinde la 13,27 cu 0.107, realizand si de data aceasta un castig de circa 1.3%. Practic, de la ora 11,00 si pana la ora 13,30 jucatorul luat ca exemplu a realizat un castig de 6,38% si aceasta doar din trei tranzactii.
Secretul jocului consta intr-un numar cat mai mare de tranzactii (profitabile bineinteles) iar castigatori vor fi cu siguranta cei care vor petrece cat mai mult timp in fata calculatorului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin