In data de 28 septembrie, incepand cu ora 16.00, a avut loc "Noaptea cercetatorilor", un eveniment de mare amploare, desfasurat concomitent in 31 de tari ale continentului european, in mai mult de 150 de orase, fiind o initiativa a Uniunii Europene.<
In data de 28 septembrie, incepand cu ora 16.00, a avut loc "Noaptea cercetatorilor", un eveniment de mare amploare, desfasurat concomitent in 31 de tari ale continentului european, in mai mult de 150 de orase, fiind o initiativa a Uniunii Europene.
In Romania evenimentul s-a desfasurat simultan in: Bucuresti, Sibiu, Constanta si Brasov. La eveniment au fost peste 1.800 de participanti din randurile elevilor de toate varstele, al profesorilor si al parintilor. Au avut loc intalniri si discutii cu profesori si cercetatori, experimente, prezentari multimedia create de studentii Universitatii Politehnice din Bucuresti si sesiuni interactive moderate de cercetatori, pe diverse teme de interes: energie verde; despre cer si stele; fizica si chimie; robotica; ecologie; medicina umana; lumea satului romanesc traditional; istoria limbii romane.
Actiunea si-a propus si a reusit sa realizeze o interactiune directa a cercetatorilor cu publicul si mai ales cu tinerii, care au venit vineri dupa-amiaza intr-un numar foarte mare la acest eveniment.
Totul s-a desfasurat intr-o atmosfera deschisa si destinsa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.