LOTO. Romanii se inghesuie sa joace macar un bilet la Loto 6/49, mai ales ca, la categoria I, Compania Nationala Loteria Romana (CNLR) estimeaza un fond de castiguri de peste opt milioane de euro.
Suma pusa la bataie maine va fi cel mai mare pre
LOTO. Romanii se inghesuie sa joace macar un bilet la Loto 6/49, mai ales ca, la categoria I, Compania Nationala Loteria Romana (CNLR) estimeaza un fond de castiguri de peste opt milioane de euro.
Suma pusa la bataie maine va fi cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romane, daca va exista un castigator la categoria I, potrivit CNLR.


12:11 - INITIATIVA
ALBA. Consiliul Judetean vrea sa infiinteze in catacombele cetatii istorice din Alba-Iulia un muzeu al vinului.  
BOTOSANI. Politistii au declansat o campanie de sanctionare a conducatorilor de motoscutere neinregistrate la consiliile locale.

12:16 - TIMIS
FARA LAPTE. Cantitatea de lapte praf ce se distribuie gratuit copiilor din Timis este insuficienta, deoarece licitatia de achizitionare a produsului nu s-a finalizat. Pana cand licitatia nu se va incheia, circa 1.400 de bebelusi din judet sunt lipsiti de acest pretios aliment.
ACCIDENT. O persoana a decedat si altele doua au fost transportate in stare foarte grava la spital, dupa ce soferul unui autoturism Opel a intrat intr-un utilaj feroviar, care facea manevre de control pe calea ferata, in apropiere de Timisoara. Se pare ca soferul nu a respectat semnul de atentionare.


DEFRISARI - Competente in plus pentru jandarmi
Jandarmii au primit competente sporite in constatarea faptelor legate de taierea ilegala a copacilor sau de comert ilicit prin completarea unor acte normative. Astfel, jandarmii sunt abilitati sa constate contraventiile, ceea ce va contribui la acoperirea mai buna a zonelor in care se savarsesc astfel de fapte, precum si la simplificarea procedurii de sanctionare, prin faptul ca cei in cauza nu mai trebuie condusi la Politie pentru aplicarea sanctiunii.


GORJ - Primarul din Sacelu, retinut de DNA
Primarul comunei gorjene Sacelu, Danut Rentea si Alexie Mihaila, om de afaceri din Gorj, au fost retinuti de DNA, ei fiind acuzati ca au aranjat licitatia pentru alimentarea cu apa in comuna. In 2004, Primaria Sacelu a primit 29 de miliarde de lei vechi din fondurile SAPARD pentru realizarea lucrarii de extindere, modernizare si alimentare cu apa in comuna. Anterior licitatiei, primarul a acceptat propunerea facuta de omul de afaceri de a primi un miliard doua sute de
milioane de lei vechi in scopul atribuirii lucrarii, fapt ce s-a si intamplat. (Gabriela Mladin)


FEROVIAR - Trenurile au intarziat doua ore
Trenurile au sosit ieri in Gara de Nord cu o intarziere de 100-130 de minute, dupa ce un copac a cazut peste firele de alimentare cu energie electrica pe ambele sensuri de mers, la ora 6:10, intre localitatile Crivina si Brad. Desi reparatiile au fost finalizate in jurul orei 8:00, traficul feroviar a fost dat peste cap. Cele mai mari intarzieri, de 130 de minute, sunt inregistrate la trenurile de la Sighetul Marmatiei, Ploiesti,
Predeal, Oradea si Vatra Dornei.


GALATI - Polonezi cu stomacul in piuneze
Sase polonezi participanti la Festivalul International de Folclor "Doina Covurluiului", ce se desfasoara in aceste zile la Galati, au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase din municipiu, fiind suspectati de toxiinfectie alimentara. ASP Galati a declansat o ancheta la Liceul "Elena Doamna", acolo unde artistii din Polonia sunt cazati, si la cantina caruia iau masa. Reprezentantii Centrului Cultural "Dunarea de Jos" Galati, organizatorii festivalului, spun ca este exclus ca polonezii
sa se fi imbolnavit dupa ce au luat masa oferita de organizatori. (Daniel Mihalascu)


BRASOV - Agenti de politie condamnati
Doi agenti de politie brasoveni au fost condamnati de instanta Tribunalului Brasov la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita. Adrian P. si Gheorghe C. au fost condamnati la doi ani inchisoare pentru luare de mita si, respectiv, complicitate la luare de mita, cu suspendarea executarii pedepsei pe o durata de incercare de patru ani. De asemenea, instanta a dispus interzicerea dreptului de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat pe o durata de patru ani de la data ramanerii definitive a sentintei. (Libiu Mateescu)


CONSTANTA - Trimis de medic la spital cu microbuzul
Un baiat in varsta de 10 ani, cu multiple plagi la ambele picioare, dupa ce a fost muscat de un caine rottweiler, a fost pus de un medic in situatia sa parcurga 100 de kilometri pana la spital, la Constanta, cu mijlocul de transport in comun, transmite Rompres. "La spital, copilul plangea, a lesinat si, pentru ca doctorul de garda a zis ca nu poate sa-i coase ranile, m-a intrebat daca vreau sa mergem la spital la Constanta si am acceptat. Ni s-a dat trimitere la Constanta, dar de Salvare nu mi-a spus nimeni nimic", a declarat ieri pentru Rompres mama baietelului. (E.S.)


IASI - Isi pierde casa pentru 20 de centimetri
Un iesean va fi nevoit sa isi demoleze casa pentru ca a depasit planul de constructie cu 20 de centimetri. Gheorghe Tataru a fost reclamat in instanta de un vecin care a declarat ca viitoarea constructie "ii umbreste locuinta". Dupa doi ani de procese, judecatorii ieseni au decis ca noua locuinta sa fie daramata, dar, spre ghinionul celui reclamat, citatiile la tribunal i-au fost trimise pe o adresa gresita. Tataru nu a stiut ca a pierdut procesul si a aflat lucrul acesta abia cand un executor judecatoresc i-a batut la poarta.


CARBURANTI - Petrom reduce pretul benzinei
Petrom a redus preturile la benzina comercializata in statiile proprii cu 0,05 lei pe litru sau 500 de lei vechi. Pretul la motorina va ramane neschimbat. (D.I.)


BUCURESTI - Program modificat la Politia Rutiera
Soferii carora li s-a retinut permisul de conducere nu si-l vor putea ridica astazi, intrucat Ghiseul restituiri permise retinute  nu va avea program cu publicul. Ghiseul, care e inchis pentru efectuarea unor lucrari de modernizare a sistemului informatic, isi va relua activitatea luni, de la ora 8:00, precizeaza sursa citata. De asemenea, luni, 20 august, programul de lucru cu publicul la birourile Serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor al Municipiului Bucuresti va fi intre 14:00 si 20:00 (in loc de 07:00-20:00). (M.R.)


SIBIU - Plafonul unui pasaj s-a prabusit
O portiune de aproape 100 de metri patrati din plafonul unui pasaj pietonal aflat in centrul Sibiului s-a prabusit joi noaptea la mica distanta de un grup de oameni, fara ca vreo persoana sa fie ranita. Zece sibieni, printre care si o femeie, se aflau in zona respectiva la momentul incidentului. Constructia nu a mai suportat reparatii capitale de 23 de ani. (D. Tomozei)


SECTORUL 2 - Parcatul ilegal costa 500 de lei
Autovehiculele parcate neregulamentar in Sectorul 2 al Capitalei vor fi ridicate si duse intr-un depozit din cartierul Ion Creanga, iar pentru a le recupera soferii vor plati minimum 500 de lei. Politia Comunitara a Sectorului 2 va organiza licitatia publica pentru desemnarea operatorului economic care va ridica si depozita autovehiculele respective. Zece echipaje de politie si utilaje specializate vor ridica masinile. Astfel, un sofer caruia i s-a ridicat masina va plati 150 de lei pentru ridicare, alti 150 pentru transport si 200 de lei pe zi pentru depozitare.


ARAD - Raniti de un cablu rupt de un tir
Doua femei si o fetita au fost ranite in noaptea de joi spre vineri la marginea unui cartier aradean, unde un tir care a trecut pe langa ele a rupt cablul de inalta tensiune al unui stalp de electricitate, iar victimele au fost atinse si au suferit arsuri usoare. Martorii oculari spun ca soferul tirului a fugit imediat de la locul faptei. "Se pare ca este vorba de un tir inmatriculat in Italia, cu semiremorca. Vom face cercetari pentru a stabili identitatea soferului", a declarat agentul-sef Ionel Melinte, de la Politia Rutiera Arad. (Andrei Ando)


REFUZ - PRM nu voteaza motiunea PSD
PRM nu va vota motiunea de cenzura anuntata de PSD, dupa cum a anuntat ieri presedintele partidului, C.V. Tudor (foto).
"Nu vom vota motiunea. De fapt, nici nu o vor introduce...O votam daca se lua in calcul propunerea noastra privind formarea unui guvern de uniune nationala", a spus Vadim, precizand ca nu are de gand sa-i aduca la guvernare pe Dan Nica si pe Viorel Hrebenciuc. Potrivit lui C.V. Tudor, "capetenii" ale PSD "trag sfori" pentru un guvern PSD-PD-PLD, cu Mircea Geoana premier. (C. Vintila)


CONCERT - Memorial Elvis in Capitala
The Teachers Orchestra va sustine astazi, ora 21:00, la clubul Coyote Cafe din Capitala, un concert cu strangere de fonduri. Evenimentul caritabil, reunit sub titlul "Memorial Elvis", este dedicat caminului de copii Sfanta Maria, din Sectorul 5. Repertoriul trupei - ce interpreteaza rock&roll de tip big band, va cuprinde atat piese din repertoriul lui Elvis, cat si piese compozitie proprie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.