MISS "VACA" LA ISVERNA. Specialisti din zootehnia mehedinteana au ales dupa mai multe ore de jurizare cea mai frumoasa si mai laptoasa vaca. La a XVI-a editie a Expozitiei de vaci din rasa bruna provenite numai din insamantari artificiale - Expo Zo
MISS "VACA" LA ISVERNA. Specialisti din zootehnia mehedinteana au ales dupa mai multe ore de jurizare cea mai frumoasa si mai laptoasa vaca. La a XVI-a editie a Expozitiei de vaci din rasa bruna provenite numai din insamantari artificiale - Expo Zoo au participat peste 100 de "concurente", marele premiu de 1.200 de lei fiind obtinut de vaca "Lunica". (Dumitru Stoichita)


12:09 - MONUMENT
GORJ. Sute de locuitori ai comunei Crasna au participat la dezvelirea monumentului ridicat in satul Buzesti in memoria "Fratilor Buzesti".
VRANCEA. Un tanar de 20 ani din Suraia este acuzat ca a accidentat un consatean in timp ce conducea fara carnet o motocicleta neinmatriculata.

12:14 - JUSTITIE
NEMULTUMIRE. Peste 40 de angajati ai Directiei pentru Agricultura Bistrita-Nasaud, in frunte cu directorul general, Valentin Pop Mititean, au dat in judecata institutia in care lucreaza, Ministerul Agriculturii, respectiv Ministerul Finantelor, pentru a recupera tichete de masa si prime de vacanta din ultimii doi ani.
DECIZIE. Conducerea SNLO a suspendat contractele cu firma fiului ministrului Muncii, Paul Pacuraru, avand in vedere ancheta desfasurata de DNA. Pacuraru a fost acuzat ca i-ar fi cerut liderului PNL Gorj, Dan Ilie Morega, sa intervina in favoarea fiului sau pentru incheierea unor contracte economice cu SNLO.


AMR - Critici la Legea raspunderii
Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Viorica Costiniu, critica dur, intr-un comunicat de presa, Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 95/2007, care modifica Legea raspunderii ministeriale. "Asociatia Magistratilor din Romania reitereaza pozitia sa de dezaprobare a dispozitiilor OU adoptata in mare graba, intr-o atmosfera de secretomanie si fara avizul CSM. Este o noua tentativa de politizare a justitiei, de atragere a magistratilor in jocuri de culise, «razboaie intre palate» si manevre electorale", declara Viorica Costiniu intr-un comunicat de presa.


CARTE SI ARTE - Intram in Europa cu retete romanesti
Festivalul "Carte si Arte", derulat in perioada 4-7 octombrie la Teatrul "Ion Dacian", a ajuns la cea de-a V-a editie. Vineri, 5 octombrie, a prilejuit si dezbaterea "Bucataria romaneasca in context european - cu cartile pe masa". Evenimentul, organizat de Editura Paralela 45, i-a avut ca invitati pe Maria Cristea Soimu, care si-a lansat cartea "Bucataria romaneasca", Crina Decuseara, autoarea volumului "Ieftin, rapid, gustos", Simona Lazar si Simona Chiriac, care au prezentat cartea "Retete de Pasti". (Carmen Dragan)


Explozie Saturn - Doi raniti au fost adusi la Bucuresti Doi din cei patru muncitori raniti in urma exploziei de pe platforma de foraj marin Saturn si internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta au fost transferati, la cererea lor, la o unitate medicala din Bucuresti. Purtatorul de cuvnt al Spitalului Judetean de Urgenta Constanta, doctorul Florian Stoian, a declarat ca starea celor patru raniti este foarte buna, iar leziunile suferite nu le-au pus viata in pericol. Patru muncitori au fost raniti, vineri seara, in urma unei explozii produse in sala de masini a platformei de foraj marin Saturn, din Marea Neagra.

DEVA - Greva foamei, din cauza ruletei
Un barbat din Deva a intrat in greva foamei in fata unui cazinou din centrul municipiului, pentru ca nu este lasat sa joace la ruleta. Ioan Seutiut, in varsta de 49 de ani, din Deva, recunoaste ca atunci cand pierde este prea nervos, insa nu are de gand sa renunte la protest. Seutiut spune ca nu va renunta la greva foamei daca nu va fi lasat sa-si incerce norocul la ruleta, ca sa-si recupereze banii. El spune ca renunta la protest si nu mai calca in cazinou daca i se returneaza toti cei 30.000 RON pierduti in ultimele luni in cazinou.


VASLUI - Contaminati de o fata de 12 ani
O minora de 12 ani, din localitatea vasluiana Popeni, care se prostitua, a contaminat cu sifilis 12 barbati, cu care a intretinut raporturi sexuale, transmite Rompres. Fata a fugit de acasa in urma cu trei ani, din cauza ca era batuta de tatal sau, si locuieste cu doua verisoare. Fetita s-a prezentat la dispensarul medical din comuna, unde le-a povestit cadrelor medicale ca si-a inceput viata sexuala la varsta de 8 ani. Politistii au demarat o ancheta in acest caz si cerceteaza mai multi barbati din Popeni pentru intretinere de raporturi sexuale cu o minora.


Pro Democratia - Adrian Sorescu, presedinte interimar Dupa ce a fost reales presedinte al Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu a demisionat in urma unor divergente cu un alt membru al APD. Potrivit unui comunicat al Asociatiei, persoana desemnata de adunarea generala pentru a prelua atributiile de reprezentare a organizatiei este Adrian Sorescu, membru in Consiliul de Conducere, el devenind, astfel, presedintele interimar al APD. Consiliul l-a delegat pe Cristian Parvulescu sa continue proiectele initiate de acesta in cadrul Asociatiei. Consiliul de Conducere al APD va stabili data organizarii unei Adunari Generale extraordinare pentru alegerea presedintelui.

DNA - Primarul din Sebes, urmarit penal
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus inceperea urmaririi penale atat fata de primarul municipiului Sebes, Dancila Adrian Alexandru, cat si fata de alte persoane din Consiliul Local si din Primarie pentru un prejudiciu de opt milioane de euro. Potrivit DNA, invinuitii au stabilit cu intentie o valoare diminuata pentru un teren ce a fost vandut unei societati comerciale, transmite NewsIn.


CACIB - Expozitie canina la un strand aradean
Peste 1.500 de caini din toata Europa s-au intrecut ieri pentru titlul de cel mai reusit exemplar al rasei la Arad, in cadrul CACIB Open Romania. Cainii au fost punctati de zece arbitri internationali. Expozitia desfasurata la Strandul Neptun s-a incheiat ieri dupa-amiaza cu premierea celor mai frumoase exemplare canine. (Andrei Ando)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.