Pana la 600.000 de imigranti ilegali ar trebui sa primeasca dreptul de a obtine cetatenia britanica, au sustinut, duminica, liberal-democratii, un prim demers in acest sens initiat de o formatiune politica majora din Marea Britanie, relateaza The Ind
Pana la 600.000 de imigranti ilegali ar trebui sa primeasca dreptul de a obtine cetatenia britanica, au sustinut, duminica, liberal-democratii, un prim demers in acest sens initiat de o formatiune politica majora din Marea Britanie, relateaza The Independent in editia electronica de astazi, consultata de Mediafax.

Nick Clegg, purtatorul de cuvant al partidului pe probleme de politica interna, a declarat ca posibilitatea obtinerii cetateniei reprezinta singura modalitate de a gestiona situatia imigrantilor ilegali care se afla pe teritoriul britanic de foarte multi ani.

Potrivit proiectului care va fi dezbatut in cadrul conferintei anuale a partidului de luna viitoare, imigrantii care se afla in Marea Britanie de zece ani de zile, care nu au cazier judiciar si manifesta un angajament fata de noua tara de resedinta ar trebui sa primeasca cetatenia britanica. Solicitantii trebuie sa demonstreze ca detin cunostinte solide de limba engleza, sa sutina un test si sa achite o taxa care ar putea fi suspendata in cazul in care presteaza munca in folosul comunitatii.

Clegg sustine ca propunerea liberal-democratilor va ajuta persoanele care isi desfasoara activitatea in "zona crepusculara a ilegalitatii si exploatarii", subliniind ca aceasta masura ar trebui corelata cu un control mult mai strict al frontierei.

Conservatorii au criticat propunerea liberal-democratilor, precizand ca o asemenea masura ar incuraja imigrantii ilegali sa se indrepte spre Marea Britanie.

"Este un demers iresponsabil deoarece, pe de o parte, va incuraja persoanele sa vina aici in mod ilegal iar, pe de alta parte, ii va discrimina pe cei care au respectat legea si au incercat sa intre in Marea Britanie in mod legal", a declarat David Davis, ministru de Interne al Guvernului din umbra.

Potrivit unor estimari, in Marea Britanie s-ar afla intre 310.000 si 570.000 de imigranti ilegali.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.