Electricitatea la consumatori nu se scumpeste Preturile la consumator la energie electrica si gaze naturale nu vor fi modificate in trimestrul al treilea, a declarat, ieri, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. Asigurarea

Electricitatea la consumatori nu se scumpeste Preturile la consumator la energie electrica si gaze naturale nu vor fi modificate in trimestrul al treilea, a declarat, ieri, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. Asigurarea ministrului vine in contextul in care unii producatori (precum complexurile energetice) au cerut aprobarea pentru majorari de preturi, iar altii (precum Petrom) au operat deja majorari. Petrom a crescut pretul gazelor din productie proprie cu 3,2%, la 470 lei/1.000 mc. Potrivit Mediafax, si Romgaz, celalalt mare producator de gaze din Romania, ar putea creste pretul in cursul saptamanii viitoare. (Cristian Stefan)

Informatii pozitive despre 80% din clienti In curand bancile care raporteaza informatii "pozitive" Biroului de Credit vor avea o cota de piata de peste 80% la finalul anului in curs, fata de 46% in prezent, au anuntat reprezentantii institutiei. Pe baza acestor informatii se va calcula scoringul, "nota" acordata clientului pe baza comportamentului la plata avut anterior si care indica bancilor daca acesta isi poate plati ratele la un nou imprumut. (NewsIn)

Vanzarile de laptopuri s-au dublat Vanzarile de notebook-uri au inregistrat, din nou, o rata spectaculoasa de crestere, respectiv peste 120% mai multe unitati vandute decat in al doilea trimestru al anului trecut, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare International Data Corporation (IDC). Piata locala a calculatoarelor personale, unde sunt incluse cele de birou (desktop-uri), portabile (notebook-uri) si servere, a crescut cu 58% in trimestrul al doilea, la 147 milioane dolari, iar vanzarile au atins 165.000 de unitati. (Mediafax)

Sustinere pentru energia regenerabila Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) finanteaza, pentru prima data, cu 24,8 milioane lei trei proiecte pentru energii regenerabile. AFM finanteaza cu 4,6 milioane lei un proiect de biomasa, cu 18,4 milioane lei un proiect de producere de energie electrica, in timp ce o microhidrocentrala primeste finantare de 1,8 milioane lei. "Sunt aprobate pe baza de decizii ale Consiliului Concurentei, care merg la Bruxelles spre aprobare, pentru ca banii pe care ii dam de aici sunt ajutor de stat regional", a declarat Mihai Toti, presedintele AFM. (NewsIn)

Afacerea cu cafea creste cu 50% Pro Brands Distribution, distribuitorul de cafea Illy in Romania, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de opt milioane de lei, in crestere cu 50% fata de anul trecut. Produsele din portofoliul Pro Brands Distribution sunt oferite consumatorilor in peste 600 de cafenele, restaurante si hoteluri din principalele orase din Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.