Managerii romani dispun de o putere de cumparare echivalenta unui salariu mediu de 115.280 dolari anual, valoare mai mare decat in SUA, Japonia, Canada, Norvegia si o serie de tari central-europene, arata un studiu al firmei de consultanta manageria
Managerii romani dispun de o putere de cumparare echivalenta unui salariu mediu de 115.280 dolari anual, valoare mai mare decat in SUA, Japonia, Canada, Norvegia si o serie de tari central-europene, arata un studiu al firmei de consultanta manageriala Hay Group, citat de Mediafax.

Romania se plaseaza pe locul 22, din 47 de state prezente in clasamentul privind venitul mediu disponibil al managerilor, se arata in studiul realizat de Hay. Studiul a fost realizat prin compararea unor date detaliate referitoare la salariile din diferite state, la nivel de management (sefi de departamente), ajustand valorile cu nivelul impozitelor platite si costurile de trai, pentru a releva venitul disponibil, reprezentand puterea de cumparare reala a angajatilor de pe astfel de pozitii. Angajatii vizati de studiu sunt manageri cu un rol important in dezvoltarea politicilor si strategiei departamentului condus, respectiv senior manageri in organizatii mici, subordonati direct directorului general, si sefii de departamente din cadrul companiilor mari. Costurile de trai reprezinta suma medie de bani necesara pen tru a cumpara bunurile si serviciile aferente unui anumit standard de viata.

Managerii romani au un venit disponibil mai mare decat cei din Austria, plasati pe locul 23, cu 112.906 dolari, decat cei din SUA, care ocupa locul 24, cu 104.905 dolari, sau din Japonia, situati pe locul 27, cu putin peste 102.000 de dolari.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.