Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, sambata, ca membrii conducerii politice a PNL au decis sa solicite convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, in cazul in care presedintele Traian Basescu refuza sa promulge legea privind majorarea pensiilor.
Atanasiu a declarat ca partidul sau vrea ca legea sa fie dezbatuta in regim de urgenta si apoi sa fie retrimisa presedintelui, care, potrivit Constitutiei, va fi obligat sa o promulge si sa o trimita la Monitorul Oficial.
a€˛Traian Basescu era in afara discutiilor pe acest subiect. Intrucat dansul nu suporta sa nu fie implicat in toate problemele care se desfasoara in Romania, a cautat o intrare in subiect. Nu cred ca a fost o intrare fericita si a produs multe ingrijorari unor oameni care sunt la o varsta la care ar trebui sa-i protejam, nu sa-i supunem la asemenea ingrijorari", a mai spus Atanasiu. Si presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat ca, daca presedintele Traian Basescu nu va promulga Legea pensiilor in termenul prevazut de Constitutie, PSD va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.
Legea pensiilor, initiata de PSD, a fost adoptata in 28 iunie, ultima zi a sesiunii parlamentare, si a fost depusa pentru promulgare in 6 iulie. Conform Constitutiei, seful statului are la dispozitie 20 de zile, in care poate promulga legea sau o poate retrimite Parlamentului.
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca Legea pensiilor va fi promulgata, dar ca atunci cand va face acest lucru vrea sa aiba convingerea ca ea va fi aplicata si a solicitat Guvernului sa prezinte fundamentarea bugetului de asigurari sociale din care se platesc pensiile.
Presedintele a spus ca va promulga legea, chiar daca va fi nevoie sa o intoarca o data la Parlament, dar vrea sa aiba constiinta impacata ca actul normativ va duce la cresterea pensiilor.