Cand a aparut scuba diving in Romania era vazut ca un sport extrem. O idee gresita avand in vedere ca exista un risc foarte mic fata de majoritatea sporturilor practicate la suprafata apei sau pe uscat. Scufundarile au inceput sa fie practicate de ca
Cand a aparut scuba diving in Romania era vazut ca un sport extrem. O idee gresita avand in vedere ca exista un risc foarte mic fata de majoritatea sporturilor practicate la suprafata apei sau pe uscat. Scufundarile au inceput sa fie practicate de cat mai multa lume deoarece, pe langa functia de agrement, exista beneficii din punctul de vedere al sanatatii. Cu ajutorul acestui tip de exercitiu se poate regla activitatea inimii.
Medicii sunt insa reticenti cu privire la scuba diving, singurii care recomanda scufundarile ca sport pentru sanatate sunt cei din armata. Costul unei sedinte este accesibil ajungand in jurul sumei de 30 de euro si dureaza aproximativ o ora sub apa. Acest tip de experienta este destinata tuturor persoanelor necunoscatoare, incepatoare sau avansate, incepand cu varsta de 10 ani si cu o stare a sanatatii buna. In functie de claritatea apei si de experienta in domeniu a scafandrilor o sedinta de acest gen se face in grupuri de 2-4 persoane.
Epavele din Marea Neagra sunt cele mai cautate locuri de exploatare pentru scafandri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.