Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului din Romania va ajunge intr-o saptamana la Guvern pentru a fi aprobat, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism in cadrul Ministerului pentru IMM-ur
Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului din Romania va ajunge intr-o saptamana la Guvern pentru a fi aprobat, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism in cadrul Ministerului pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, informeaza Rompres.

"Fondurile din care pot fi realizate planurile din strategia pentru turism sunt cele 150 de milioane euro destinate relansarii brandului in Romania, promovarii destinatiilor turistice si accentelor de informatii precum si fondurile de pana la 700 milioane euro destinate proiectelor derulate de Autoritatea Nationala pentru Turism. Pentru a utiliza cele 700 milioane de euro proiectele vizate trebuie sa se incadreze in prevederile Master Planului pentru Turism", a afirmat Lucia Morariu,.

De asemenea, secretarul de stat a precizat ca pentru realizarea Master Planului este nevoie, in mare parte, de vointa politica.

Master Planul identifica cinci zone cheie carora trebuie sa li se acorde atentie, potrivit lui Richard Batchelor seful echipei de consultanti care a lucrat la realizarea Master Planului. Este vorba despre cercetare, structurile institutionale, pregatirea profesionala a angajatilor din industrie, planificarea investitiilor si marketingul din turism.

Strategia nationala care va rezulta va avea stabilite astfel prioritatile, care, la modul general, sunt cunoscute de specialisti si sunt reprezentate de circuite culturale, turismul de afaceri, Delta Dunarii, orase precum Sibiu si Brasov, turismul balnear si agroturismul.

Potrivit Master Planului privind dezvoltarea turismului romanesc, pietele prioritare sunt Germania, Austria, Marea Britanie, Franta, Marea Britanie, Italia si Statele Unite. Tarile secundare sunt cele din Peninsula Scandinava, Benelux, Spania, la care se adauga piete de oportunitate precum China si Japonia.

Sosirile de vizitatori straini in Romania vor ajunge la 15,48 milioane turisti in 2026, ceea ce reprezinta o crestere de doua ori si jumatate, potrivit tintelor Master Planului pentru Dezvoltarea Turismului National 2007-2026.

Cheltuielile vizitatorilor straini vor creste de peste opt ori, pana la aproximativ 7,7 miliarde euro, pana in 2026. In acelasi timp, estimarile arata o majorare de peste patru ori a cheltuielilor turismului intern, care vor ajunge la 8,3 miliarde euro in aceeasi perioada.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.