Stimate domnulePrim Ministru,

In contextul in care legea nr. 16/1996, privind organizarea si functionarea Arhivelor Nationale, este congruenta cu legislatia similara din Uniunea Europeana, toate propunerile recente de modificare a le
Stimate domnulePrim Ministru,

In contextul in care legea nr. 16/1996, privind organizarea si functionarea Arhivelor Nationale, este congruenta cu legislatia similara din Uniunea Europeana, toate propunerile recente de modificare a legii arhivelor, in sensul transferarii acestora la Ministerul Culturii si Cultelor sau la Consiliile Judetene, fara consultarea celui mai inalt for stiintific al tarii, ACADEMIA ROMANA, precum si presiunile de schimbare a conducerii Arhivelor Nationale, apar nefiresti si nepotrivite cu procesul general de integrare institutionala europeana a Romaniei, lasand impresia ca se urmareste distrugerea acestei institutii fundamentale pentru memoria natiunii romane.
Stimate domnule Prim Ministru, va rugam sa dispuneti incetarea acestui proces si sa solicitati respectarea profesionalismului demonstrat in plan national si international de catre conducerea Arhivelor Nationale, institutie emblematica a Romaniei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.