Franta a acordat primele doua contributii financiare din fondurile europene, create in 2006 de Uniune pentru a ajuta companiile confruntate cu provocarile globalizarii, grupurilor Renault si Peugeot-Citroën, relateaza AFP, preluata de NewsIn.
In mod concret, cele doua dosare privind ajutoarele acordate sub-contractorilor constructorilor de automobile Renault si Peugeot-Citroën au fost aprobate de Comisia Europeana.
Aceasta decizie va mai trebui validata de catre Parlamentul European si de cele 27 de state membre.
Conform purtatorului de cuvant european privind Afacerile sociale, Katharina von Schnurbein, "fondurile vor fi deblocate dupa primirea acestor autorizatii, in urmatoarele trei sau patru luni". Sumele cerute de Franta din partea Fondului de ajustare la globalizare au fost de 2,6 mil. euro pentru Renault, fiind destinata unui numar de 628 de lucratori. In cazul Peugeot-Citroën, suma se va ridica la 1,3 mil. euro, fiind destinata unui numar de 267 de salariati.
"Cele doua cereri au drept scop ajutarea angajatilor care au fost afectati din cauza falimentelor companiilor pentru care lucrau, in contextul globalizarii relatiilor comerciale si al transformarii sectorului industriei fabricarii de masini", reaminteste Comisia Europeana.
Creat la sfarsitul anului 2006, avand drept fundament ideea lansata in 2005 de presedintele Comisiei, Jose Durao Barroso, acest fond are drept scop ajutorarea persoanelor care si-au pierdut locul de munca din cauza efectelor globalizarii.
Comisia Europeana este cea care determina daca o astfel de contributie se justifica.