Fitch a anuntat mentinerea ratingului "A-" si perspectiva stabila atat pentru Banca Comerciala Romana, cat si pentru Banca Romana pentru Dezvoltare-Groupe Societe Generale, pe fondul potentialului crescut de sprijin din partea bancii "mama".
Astfel, in cazul BCR, ratingul "A-", asociat creditelor pe termen lung, si ratingul de sprijin reflecta potentialul foarte mare de sustinere de care beneficiaza BCR din partea actionarului sau majoritar, Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen, afirma Fitch.
Totodata, agentia a pastrat ratingul pentru credite pe termen scurt la "F2", cel individual la "C/D" si cel de sprijin la nivelul "1", potrivit unui comunicat al agentiei de evaluare financiara. "De cand controlul BCR a fost preluat de Erste Bank, in toate afacerile bancii au fost identificate o serie de proiecte importante", a spus directorul Fitch pentru grupul institutiilor financiare, Tim Beck.
Agentia de evaluare financiara a atribuit ratingul "A-" BRD pentru creditele pe termen lung si a pastrat perspectiva stabila, deoarece apreciaza ca banca este puternic sustinuta de banca "mama". De asemenea, Fitch a mentinut calificativul pentru credite pe termen scurt la "F2" si ratingul de sprijin la "F1", se arata in comunicatul Fitch.