La data de 31 mai Termomecanica Italia a primit, asa cum am anticipat, notificarea Oficiului de Plati a Contractelor PHARE privind rezilierea contractului pe un proiect ISPA, cu fonduri europene in valoare de aproape 20 milioane de euro, in vederea c
La data de 31 mai Termomecanica Italia a primit, asa cum am anticipat, notificarea Oficiului de Plati a Contractelor PHARE privind rezilierea contractului pe un proiect ISPA, cu fonduri europene in valoare de aproape 20 milioane de euro, in vederea construirii unei statii de epurare a apelor uzate in municipiul Braila. In notificarea transmisa de OPCP se precizeaza faptul ca incepand cu data de 31 iunie 2007 inceteaza relatiile contractuale, iar Termomecanica Italia poate ca in termen de 14 zile sa conteste decizia. Conform OUG nr. 34/2006 privind legea achizitiilor, o data cu rezilierea trebuie parcurse etapele legale pentru organizarea unei noi licitatii. Timp ar mai fi pentru ca Braila sa nu piarda finantarea europeana, intrucat fondul ISPA ramane activ pana la data de 31 decembrie 2010. "Reprezentantii Termomecanica Italia pot face contestatie, dar nu credem ca au sanse, de cand au venit sa realizeze proiectul nu le-a convenit nimic si ne-au mancat zilele. Bineinteles ca ma bucur ca am scapat de ei, sperand ca vom gasi un partener cu adevarat serios care sa se incadreze in termenul final al lucrarii si sa nu pierdem finantarea UE", ne-a declarat primarul liberal Constantin Sever Cibu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.