Majoritatea oamenilor din tarile aflate in tranzitie de la economiile planificate de stat la economia de piata nu traiesc mai bine acum decat in 1989, arata duminica un studiu al Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si al Bancii M

Majoritatea oamenilor din tarile aflate in tranzitie de la economiile planificate de stat la economia de piata nu traiesc mai bine acum decat in 1989, arata duminica un studiu al Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si al Bancii Mondiale.

Sondajul denumit "Viata in tranzitie" (The Life in Transition), prezentat la reuniunea anuala a BERD, a fost efectuat pe un esantion de 29.000 de oameni din 29 de tari europene. Participantii au raspuns la intrebari despre viata lor.

Din punctul de vedere al diferentei de varsta, rezultatele sondajului arata ca tinerii tind sa fie mai multumiti decat persoanele in varsta, fapt care confirma parerile mai vechi potrivit carora caderea comunismului a afectat cel mai grav pensionarii, care erau obisnuiti cu sustinerea puternica a statului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.