"The Dark Is Rising", una dintre cele mai mari productii turnate in Romania, s-a incheiat sambata. Timp de trei luni au filmat actorii premiati cu Globuri de Aur Ian McShane si Frances Conroy alaturi de Alexander Ludwig in rolul eroului adolescent.
"The Dark Is Rising", una dintre cele mai mari productii turnate in Romania, s-a incheiat sambata. Timp de trei luni au filmat actorii premiati cu Globuri de Aur Ian McShane si Frances Conroy alaturi de Alexander Ludwig in rolul eroului adolescent. FANTASY. Produs de Fox-Walden, un parteneriat nou intre 20th Century Fox si Walden Media, "The Dark Is Rising" se bazeaza pe un roman fantasy scris de Susan Cooper, care are o multime de fani in America. Este povestea lui Will Stanton, un baiat care afla ca e ultimul luptator dintr-un grup sortit sa infrunte fortele Intunericului. Will calatoreste din prezent in trecut si inapoi, si descopera indicii ce-l conduc spre o confruntare de care depinde viitorul lumii. Tema binelui care invinge raul nu este noua. Regizorul David L. Cunningham explica insa ca unicitatea filmului "The Dark Is Rising" rezulta din limbajul lui modern si relevanta sa pentru timpurile noastre. "In filmul nostru se intalnesc doua lumi: avem pe de o parte ceva ce se intampla de mii de ani, iar pe de alta parte, o persoana obisnuita dintr-un orasel ca oricare altul, careia i se intampla lucruri supranaturale", a declarat Cunningham. DECORURI. Realizatorii au construit la Buftea o serie de 12 decoruri impresionante, precum fatada unui conac si interiorul unei biserici de secol XIII. In loc sa apeleze ulterior la multe efecte generate pe computer, producatorii au preferat sa ridice aceste decoruri impunatoare, beneficiind de costurile mai reduse din Romania. Filmat 100% in Romania, "The Dark Is Rising" este prima dintre noile productii marca Fox-Walden care va fi lansata in SUA, pe 5 octombrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.