Aproximativ 50 de medici de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti vor fi restructurati de pe posturi, din cauza activitatii extrem de slabe pe care au avut-o in unitatea sanitara. Medicii au fost monitorizati de la inceputul anului, iar condu
Aproximativ 50 de medici de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti vor fi restructurati de pe posturi, din cauza activitatii extrem de slabe pe care au avut-o in unitatea sanitara. Medicii au fost monitorizati de la inceputul anului, iar conducerea unitatii sanitare a constatat ca unii dintre ei nu au avut decat unul sau doi pacienti pe luna, fapt care nu le justifica acestora nici salariile.

De la inceputul acestui an, activitatea medicilor angajati ai Spitalului Universitar Bucuresti a fost monitorizata de catre conducerea unitatii. Personalul fusese atentionat ca va urma o evaluare stricta a performantelor si activitatii fiecarui salariat. Mai mult decat atat, in premiera pentru Romania, in luna februarie 2007, noul manager al SUUB, prof. dr. Gheorghe Iana, a decis sa publice pe site-ul spitalului activitatea fiecarui medic, desfasurata pe parcursul anului 2006. Astfel, s-a putut constata ca existau doctori care efectuasera 300 de interventii chirurgicale si medici care nu facusera mai mult de 5-6 operatii, printre acestia din urma situandu-se si nume sonore din domeniul chirurgiei din tara noastra. Acest lucru a nemultumit atat medici i afisati pe site, cat si Colegiul Medicilor, care a protestat fata de aceasta initiativa. „Spitalul nostru are 1.200 de paturi si trateaza 100.000 de pacienti pe an, cu un buget de 1.000 miliarde de lei vechi. Ne-ar trebui insa un buget anual de 1.250-1.300 miliarde de lei. Am reusit sa facem economii importante prin aplicarea spitalizarii de o zi, reducand cheltuielile pentru cazare si masa. Am urmarit, in principal, sa eficientizam activitatea. De la Casa de Asigurari de Sanatate nu primim decat plata pe caz rezolvat. Acest lucru inseamna ca, daca un bolnav moare sau daca este transferat la alta unitate, spitalul nu primeste nici un ban. Dupa ce i-am atentionat, am trecut la evaluarea medicilor, iar rezultatele nu au fost multumitoare in unele cazuri. Avem 370 de medici, iar personalul nu este de loc supranormat, insa exista doctori care nu-si justifica cele opt ore petrecute in spital. Dupa evaluare, am decis sa trecem la restructurari, ceea ce inseamna o reajustare a personalului. Vom face propuneri de colaborare celor care sunt acum angajati, vom pensiona anumiti medici, dar vom trece si la disponibilizari in cazul medicilor care nu-si justifica activitatea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.