Pachetul de legi privind siguranta nationala va fi adoptat astazi in mod tacit de Camera Deputatilor, din pricina lipsei sistematice de la dezbateri a majoritatii deputatilor din comisiile juridica si de aparare. Termenul påna la care parlamen
Pachetul de legi privind siguranta nationala va fi adoptat astazi in mod tacit de Camera Deputatilor, din pricina lipsei sistematice de la dezbateri a majoritatii deputatilor din comisiile juridica si de aparare. Termenul påna la care parlamentarii ar fi putut sa-si exprime parerea asupra pachetului de legi initiat de PNL expira astazi, iar in comisii nu s-a discutat vreodata macar unul dintre articolele proiectelor de lege. Democratii au acuzat initiatorii pachetului de legi de duplicitate si ipocrizie, pe considerentul ca au boicotat parcursul legislativ firesc al acestor proiecte, la intelegere cu PSD. Camera decizionala, in cazul securitatii nationale, este totusi Senatul, asa ca dezbaterile de fond se vor putea petrece in acest for.

Ieri, membrii comisiei juridice au avut altceva mai bun de facut decat sa se prezinte la dezbateri, cu toate ca, oricum, pare pertinenta observatia deputatului PSD Florin Iordache, conform careia ar fi putut fi considerat „un demers de presa“ lucrarile de ieri ale comisiilor reunite, intrucat n-ar fi avut nici timpul necesar parcurgerii intreg materialului propus de liberali cu tot cu sutele de amen damente depuse la comisii si nici nu exista vreo sedinta ordinara de plen convocata pentru astazi, sedinta care sa permita legilor sa treaca prin votul intregii Camere.

PD acuza liberalii de 'duplicitate si ipocrizie>>
Presedintele Comisiei de aparare, democratul Costica Canacheu, a spus ieri c-ar fi solicitat Biroului Permanent programarea unei sedinte de plen pentru azi, cu speranta ca raprotul asupra legilor ar fi putut fi alcatuit intr-o singura zi. Lipsa de cvorum a facut imposibila orice intentie de a respecta o procedura parlamentara fireasca privind legiferarea legilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.