Sapte persoane au fost impuscate cu gloante de cauciuc, ieri dimineata, de politistii galateni, dupa ce acestia i-au atacat pe oamenii legii care incercau sa aresteze un barbat condamnat pentru furt.
"Sapte persoane au fost impuscate c
Sapte persoane au fost impuscate cu gloante de cauciuc, ieri dimineata, de politistii galateni, dupa ce acestia i-au atacat pe oamenii legii care incercau sa aresteze un barbat condamnat pentru furt.
"Sapte persoane au fost impuscate cu gloante de cauciuc, patru dintre ele fiind transportate la spital. Celelalte trei prezentau contuzii ce nu au necesitat internarea", a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Galati. Politistii galateni au inceput ieri dimineata o actiune pentru capturarea persoanelor date in urmarire generala. Actiunea a pornit de la premisa ca multi dintre cei care erau dati in urmarire generala si care fugisera peste granita pentru a nu fi prinsi s-au intors in tara pentru a sarbatori Pastele. Astfel, zece lucratori ai Serviciului de Investigatii Criminale si sase luptatori din cadrul Directiei pentru Interventii Rapide a Inspectoratului Judetean de Politie Galati au actionat, la ora 04.00, in comunitatea de romi din comuna Liesti, judetul Galati. Potrivit Mediafax, politistii au patruns in locuinta lui Duca Stanescu, in varsta de 39 de ani, care avea o condamnare de cinci ani si sase luni de inchisoare pronuntata de Tribunalul Braila, pentru savarsirea unei infractiuni de furt calificat.
Atac si contraatac
Barbatul era dat in urmarire generala din 04 martie 1998. In momentul in care i-a vazut pe politisti, acesta s-a ascuns in podul casei. Dupa ce urmaritul a fost prins de catre politisti, acestia l-au scos din casa, indreptandu-se spre masini. In acel moment, peste 200 de persoane i-au atacat pe oamenii legii cu diverse obiecte contondente. "La parasirea imobilului de catre fortele de ordine, mai multi consateni au inceput sa arunce cu diverse obiecte contondente asupra politistilor. Pentru a intimida si dispersa grupul de atacatori, s-a recurs la folosirea gloantelor oarbe si a celor de cauciuc", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie Galati. Romii sustin insa ca ei au iesit din curiozitate din case sa vada ce se intampla, fiind atacati fara motiv de politisti. In urma incidentului, sapte persoane au fost impuscate de catre oamenii legii. Doua au fost internate la Spitalul de Urgenta Galati, ambele prezentand plagi impuscate, iar alte doua persoane au fost internate cu multiple contuzii la Spitalul Municipal Tecuci. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.