Casa Fotbalului a gazduit ieri intaia sedinta a Comitetului Executiv din 2007, cel mai "fierbinte" punct de pe ordinea de zi fiind modificarea art. 16.7 din ROAF, legat de viitorul statut al jucatorilor straini din Liga 1. Asa se face ca, daca anteri
Casa Fotbalului a gazduit ieri intaia sedinta a Comitetului Executiv din 2007, cel mai "fierbinte" punct de pe ordinea de zi fiind modificarea art. 16.7 din ROAF, legat de viitorul statut al jucatorilor straini din Liga 1. Asa se face ca, daca anterior fiecare echipa putea trimite in teren cate cinci fotbalisti externi, noul statut de membru UE al Romaniei i-a determinat pe responsabilii FRF sa decida limitarea la doar trei numarul jucatorilor extracomunitari care au dreptul sa se afle in acelasi timp pe teren, plus doi pe banca de rezerve. "Comitetul Executiv a modificat articolul 16.7, astfel incat comunitarii se pot transfera la cluburile din Romania fara limitare. In privinta extracomunitarilor, la Liga I, in raportul de arbitraj pot fi trecuti maxim cinci jucatori, dintre care maxim trei in acelasi timp pe teren. La Liga a II-a, se pot trece maxim trei, dar numai doi in teren, iar la Liga a III-a, maxim doi jucatori pe foaie si unul pe teren", a explicat Mircea Sandu Sandu, care a adaugat ca nerespecatarea acestor decizii (ce vor intra in vigoare de la 1 februarie), vor duce la pierderea meciului cu scorul de 0-3.

Schimbari si la Comisii
Un alt punct aflat pe ordinea de zi s-a referit la Comisiile cu atributii jurisdictionale, in acest sens membrii Comitetul Executiv al FRF hotarand schimbarea sefilor Comisiilor de Disciplina, Apel si pentru Statutul Jucatorului, precum si inlocuirea conducatorului Curtii de Arbitraj. Astfel, presedinte la forul de Disciplina a fost numit Marin Daniel Cernat, la Comisia pentru Statutul Jucatorului Dumitru Gabriel Manu, la Comisia de Apel Daniel Florea, iar la Curtea de Arbitraj Ion Turculeanu, acesta din urma avand si sarcina de a reduce numarul membrilor de la 15 la 8. Conform celor spuse de Mircea Sandu, respectivele masurile luate de Comitetul Executiv sunt impuse de FIFA, care prevede in regulamentul sau rotirea membrilor in comisiile din cadrul unei federatii. Tot in sedinta de ieri s-a dezbatut si problema juniorilor transferati in campinatele din tarile UE. Astfel, potrivit noilor legi s-a decis ca parintii tinerilor fotbalisti sa se mute impreuna cu acestia in tara in care ei se transfera. Cat priveste echipa nationala, presedintele FRF a declarat ca asteapta de la elevii lui Victor Piturca sa se daruiasca exemplar in amicalul (primul dinaintea meciului preliminar cu Olanda) contra campioanei mondiale, Italia, si ca spera intr-un rezultat favorabil in meciul din 7 februarie, de la Siena. "In acest joc avem nevoie de ambitie si daruire. De fapt, ar trebui sa existe o stimulare extraordinara atunci cand evoluezi contra unei campioane mondiale. Sper sa fim sanatosi si sa facem treaba buna, indiferent cu cine va juca Italia", a subliniat Mircea Sandu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.