Lucrurile se misca repede in dosarul intabularilor ilegale de la Grindu Chituc. O firma liberala a semnat deja un ""contract de cooperare"" cu Primaria Corbu si va beneficia de stuful din zona. Desi este resursa statului, contractul a fost semnat
Lucrurile se misca repede in dosarul intabularilor ilegale de la Grindu Chituc. O firma liberala a semnat deja un ""contract de cooperare"" cu Primaria Corbu si va beneficia de stuful din zona.

Desi este resursa statului, contractul a fost semnat fara licitatie, firma fiind selectata prin incredintare directa. Firma Noor Stuf SRL, apartinand liberalului Bogdan Tudor, a depus o solicitare (nr. 9720/09.11.2006) prin care cerea sa recolteze stuful la Grindu Chituc, ""proprietatea privata a comunei Corbu"". Solicitarea este aprobata prin Hotararea 108/18.12.2006. La 20 decembrie, Primaria Corbu notifica ARBDD despre contract. In adresa se mentioneaza ca terenul pe care se desfasoara contractul este domeniu privat, desi legile in vigoare arata ca e vorba despre domeniu public de interes national, parte situata in zona strict protejata. Societatea liberalului este aceeasi care a primit in urma cu un an, printr-o hotarare mai mult dubioasa a ARBDD, dreptul de recoltare si exploatare a resursei stuficole intr-o alta zona strict protejata, Grindu Lupilor. Potrivit Registrului Comertului, Noor Stuf nu indeplineste conditii minime pentru a putea realiza astfel de activitati. Firma nu are ca obiect principal de activitate declarat exploatarea si valorificarea stufului. Din acest motiv a fost exclusa de la procedurile de licitatie pentru concesionarea resursei stuficole la inceputul anilor 2000.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.