Zilele acestea se implinesc 5 ani de la infiintarea controversatei inchisori Guantanamo Bay. Cu aceasta ocazie, organizatiile pentru apararea drepturilor omului au cerut din nou autoritatilor americane fie sa elibereze detinutii, fie sa ii acuze ofic
Zilele acestea se implinesc 5 ani de la infiintarea controversatei inchisori Guantanamo Bay. Cu aceasta ocazie, organizatiile pentru apararea drepturilor omului au cerut din nou autoritatilor americane fie sa elibereze detinutii, fie sa ii acuze oficial. Se estimeaza ca peste 400 de persoane sunt inchise aici. Inchisoarea americana Guantanamo Bay a fost infiintata dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Trebuia sa fie un centru de detentie temporar, dar a fost transformat intr-o inchisoare permanenta. Sute de oameni suspectati de terorism sunt incarcerati la Guntanamo. Multi dintre cei inchisi nu au fost acuzati oficial, desi au petrecut dupa gratii vreme indelungata. Organizatii pentru protectia drepturilor omului, dar si oficiali europeni cer vehement inchiderea inchisorii americane. 400 de persoane sunt incarcerate la Guantanamo Bay fara sa fie acuzate oficial. Astfel prizonierii nu pot apela la un tribunal, pentru ca nu stiu de ce sunt acuzati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.