Sportivii nu sunt nici ingeri, nici filosofi. Chiar deloc. De aceea, prin mediile sportive, naivitatea, gafele, absurditatile si prostiile se intalnesc mai des ca oriunde. Desi evidente, nu-i impiedica pe spectatori (si comentatori) sa se molipseasca
Sportivii nu sunt nici ingeri, nici filosofi. Chiar deloc. De aceea, prin mediile sportive, naivitatea, gafele, absurditatile si prostiile se intalnesc mai des ca oriunde. Desi evidente, nu-i impiedica pe spectatori (si comentatori) sa se molipseasca. Prostia e ca guturaiul: se ia usor. Nu stiu cine o fi fost desteptul care a inventat expresia "a-si dori mai mult victoria!", dar si-a atins scopul. Cand ne bat, "ei" si-au dorit-o mai mult. Cand insa balanta inclina in favoarea noastra, e sigur ca "ai nostri" (jucatori, antrenori, patroni, public, prim-ministru si presedinte) si-au dat mana, piciorul si au realizat consensul. Nu trebuie sa stai mai mult de cateva secunde sa-ti dai seama de absurdul situatiei. Oricat mi-as dori eu sa il bat pe Mike Tyson (chit ca e umbra bestiei de odinioara), ar fi mult mai bine sa-mi vad de treaba si sa o sterg cu dorinta mea de victorie, cu tot! Pot sa sper sa bat Brazilia (la fotbal sau la volei), dar imi mai trebuie si un pic de valoare! Sau poate gresesc: "ei" isi doresc obiectul altfel (mai bine) decat noi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.