CALATORIE INTRERUPTA. Nava de lux "Swiss Gloria", ce efectua o croaziera pe Dunare pe relatia Viena - Giurgiu, a fost nevoita sa-si intrerupa calatoria din cauza bancurilor de nisip de pe sectorul Gruia - Salcia. De cateva zile, nava se afla anco
CALATORIE INTRERUPTA. Nava de lux "Swiss Gloria", ce efectua o croaziera pe Dunare pe relatia Viena - Giurgiu, a fost nevoita sa-si intrerupa calatoria din cauza bancurilor de nisip de pe sectorul Gruia - Salcia. De cateva zile, nava se afla ancorata in portul Drobeta Turnu Severin, iar cei 135 de pasageri din Germania, Olanda, Luxemburg, Austria si Franta vor fi transportati cu autocarele la aeroportul din Bucuresti. (D.S.)

09:11 - TEMPERATURI MICI
DECIZIE. Conducerea Garzii Nationale de Mediu l-a suspendat ieri pe seful Comisariatului Regional de Mediu, Adrian Casuneanu.
MIERCUREA-CIUC. Termometrul arata ieri 3,1 grade C, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata aici in aceasta vara.

09:16 - ACTIUNE CULTURALA
BOTOSANI. Un grup de detinute din PMS a vizitat Galeriile "Stefan Luchian". Conducerea penitenciarului sustine ca va incerca sa duca detinutele lunar la o actiune culturala, considerand ca atitudinea si comportamentul acestora se modifica in bine, in urma acestor manifestari.
INSTANTA SUPREMA. Magistratii au amanat pentru data de 9 august judecarea recursului procurorilor impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti (CAB) privind ridicarea interdictiei de parasire a localitatii in cazul Vadim Benyatov, acuzat de spionaj in dosarul privatizarilor strategice.


UMANITAR - Un baietel de 7 ani are nevoie de ajutor
Andrei Popa, baietelul colegei noastre Catalina Popa (dir. executiv marketing ANTENA 3) are nevoie de ajutor. Copilul, care a fost diagnosticat cu leucemie, are nevoie de sange, grupa B3 pozitiv. Andrei este internat in Spitalul Fundeni - Sectia Pediatrie. Sangele trebuie donat numai dimineata, fara sa se fi consumat alimente sau lichide, la Institutul National de Hematologie Transfuzionala Bucuresti, din Str. Constantin Caracas nr. 2-8, Sector 1, in spatele Spitalului Filantropia, mentionand datele lui Andrei. Cont ROL: RO 96INGB0000999900633466 Cont EUR: RO 69INGB0000999900633467.

 LACAS SFANT - Teren la schimb in nordul Capitalei Anuntul primarului general Adriean Videanu, potrivit caruia piatra de temelie a Catedralei Neamului va fi pusa pana la sfarsitul mandatului sau, a aruncat in aer piata speculantilor in imobiliare, mai ales dupa ce s-a aflat care ar fi solutia oferita: 20 de hectare de teren pe DN 1. Terenul ar urma sa fie dat in compensatie celor care revendica pamant in zona Palatului Parlamentului, unde va fi construita Catedrala Neamului.  IASI - Grupa bilingva pentru copiii romilor
O grupa de gradinita cu predare bilingva pentru copiii romi va fi infiintata in anul scolar 2007-2008, in comuna ieseana Ciurea, transmite Rompres. Grupa, sustin reprezentantii ISJ Iasi, va avea peste 20 de copii, cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani, si va fi special infiintata pentru copiii romi din comunitate care nu sunt cuprinsi inca in invatamantul prescolar.


MANGALIA - Patru morti intr-un accident rutier
Patru tineri au murit ieri-dimineata, la intrarea in Mangalia, dupa ce au intrat cu autoturismul intr-un microbuz de calatori ce circula din sens opus. Soferul si doi pasageri aflati in microbuz au suferit diferite traumatisme si au fost spitalizati. (Emilia Sava)


IASI - Asistenta ranita in timpul misiunii
O asistenta care lucreaza la Serviciul de Ambulanta din orasul Targu-Frumos a fost adusa in stare grava la Spitalul Clinic de Urgente Iasi, dupa ce ambulanta in care se afla a fost implicata intr-un accident rutier, transmite Rompres. Ana Maria Cerbu este cel de-al treilea asistent medical de la Serviciul de Ambulanta accidentat in timpul misiunii si tratat la UPU a Spitalului Clinic de Urgente. Accidentul a avut loc in localitatea Baltati. (Magda Colgiu)


LOTO 6/49 - Premiu-record de 6 milioane de euro
Loteria romana precizeaza ca marele premiu in valoare de 6 milioane de euro pus in joc la extragerea de duminica de la 6/49 ar putea fi "cel mai mare din istoria Loteriei Romane" daca va fi castigat. Pana in prezent, recordul era detinut de castigul obtinut in urma tragerii Loto 6/49 din data de 1 ianuarie 2006, in valoare de 17.730.355,67 lei, urmat de castigul din data de 5 iunie 2005, in valoare de 17.381.610,04 lei. Ultima data premiul categoriei I a fost obtinut la 6 mai anul acesta.


LACUL CINCIS - Barcile cu motor si ski-jet-urile, interzise
Circulatia barcilor cu motor si a ski-jet-urilor a fost interzisa pe lacul de acumulare Cincis, dupa ce autoritatile au decis ca acesta poate fi o sursa alternativa de apa potabila pentru municipiul Hunedoara, transmite Rompres. Interdictia este adusa la cunostinta turistilor prin panouri de avertizare, dar si prin intermediul angajatilor unei firme specializate in activitati de paza. Lacul Cincis este situat la opt kilometri de Hunedoara si se intinde pe o suprafata de 867 de hectare. (Monalise Hihn)


BACAU - Impuscaturi in plin centrul orasului
Un tanar de 23 de ani, din Bacau, a fost impuscat cu gloante de cauciuc miercuri noapte, la ora 22:30, in plin centrul municipiului, informeaza Mediafax. Catalin Garmacea il acuza pe Costel Ifrim, un vechi prieten, ca ar fi autorul agresiunii. "Eram in masina. Mi-a spus sa cobor sa ne batem. Am coborat si m-a si lovit in fata. Atunci am incercat sa protestez, si el a scos pistolul. M-a impuscat in gat de la jumatate de metru. Am luat-o la fuga si el a tras dupa mine. M-a lovit in spate, in brat, in mana", a declarat Garmacea. Operat imediat, tanarul e in afara oricarui pericol. (Mirela Romanet)


GURA OCNITEI - Bani pentru familiile victimelor tragediei
Consiliul Judetean (CJ) Dambovita a alocat 10.000 de lei pentru ajutorarea familiilor celor opt persoane decedate in accidentul de la Gura Ocnitei, petrecut la data de 22 iulie, transmite Rompres. Banii au fost acordati in urma unei solicitari primite din partea Primariei comunei Valea Lunga, localitate unde locuiau victimele. In urma accidentului, 13 copii au ramas orfani, cinci dintre acestia de ambii parinti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.