A fost o vreme in care oul era pus in lanturi pe banca celor mai periculosi acuzati. I se imputa oului, mai ales galbenusului, ca reprezinta cel mai bogat rezervor de colesterol. Tocmai de aceea oamenilor bolnavi de inima sau de vase chiar li se limi
A fost o vreme in care oul era pus in lanturi pe banca celor mai periculosi acuzati. I se imputa oului, mai ales galbenusului, ca reprezinta cel mai bogat rezervor de colesterol. Tocmai de aceea oamenilor bolnavi de inima sau de vase chiar li se limita consumul de oua pentru a nu li se mari colesterolul. Acum viziunea s-a modificat. Oul nu este cel mai mare aducator de colesterol.
De altfel, colesterolul rau adus prin alimente bogate in acest colesterol reprezinta o cantitate mica fata de colesterolul rau produs in cantitate mare de propriul ficat. Deci poti sa te abtii de la a manca alimente bogate in colesterol si totusi sa ai o concentratie mare de colesterol rau care este produs de propriul ficat.
Si tot stiinta a demonstrat ca nu e rau colesterolul in sine, ci carausul care transporta colesterolul prin sange. Dupa cum s-a demonstrat ca nu mezelurile in sine sunt periculoase, ci conservantii si colorantii care se adauga in ele. Dupa cum este nociva si afumarea lor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.