Ana Maria Sandu (foto), autoarea cartii „Fata din casa vagon", recent aparuta la Editura Polirom, o fina cunoscatoare a tot ce misca in zona popcult, ne recomanda:

De citit

Ultimul Houellebecq, „Posibilitatea unei insule", ca sa vad ce a mai nascocit scriitorul cel mai parsiv de astazi, Ian McEwan, „Simbata" (fiindca i-am citit aproape toate romanele), Sarah Hall, o scriitoare engleza de virsta mea, cu „Michelangelo Electric".

De vazut

„Volver", care a impartit lumea in doua, mi s-a parut si cinic, si ironic, pentru ca am vazut in tot story-ul „gros", telenovelistic, un semn ca Almodóvar isi bruscheaza fanii. La „Borat" am ris mai putin decit m-as fi asteptat pentru ca orice ideologie, fie ea pe bune sau luata in raspar, iti lasa un gust cam amar, „Children Of Men" mi-a placut pentru ca nu-ti scoate ochii cu o teza mareata, o camufleaza inteligent.

La tv

Ma bucur foarte tare cind dau peste cite un film in creierii noptii si revad „Seinfeld" cu aceeasi bucurie. Iar cu cite un ochi mai trag si la „razboaiele" politice, si la „vorbele de duh" ale analistilor. Ma amuza ca emisiunile de divertisment nu s-au schimbat in media romanesti prea mult, asa ca as fi putut sa tin televizorul inchis vreo citiva ani, fara sa fi pierdut chiar nimic.

De ascultat

In playlistul meu sint tot felul de nume: Goldfrapp, Coldplay, Arctic Monkeys, Editors. Caut si nume/albume pe care nu le stiu, dar despre care scriu colegii mei in „Re:Publik". Unele-mi plac (Brightest Diamond, Beck, Yo la Tengo), altele nu prea... dar pina nu incerci n-ai de unde sa stii.

Time out…

Stiu, sint o gramada de cluburi, unele mai fitoase ca altele, dar tot nu ai unde sa dansezi in orasul asta. In rest, evenimente se gasesc pentru toate gusturile si buzunarele: concerte, DJ-iala, expozitii simpatice etc. Ultimul concert la care am fost, cel al Fanfarei Ciocirlia, mi s-a parut un performance foarte tare.