Pieptul ras, moda sport si corsetele ofiterilor prusaci sint temele favorite din interviul acordat de Karl Lagerfeld ziarului „Die Welt".

„Port costume strimte ca sa nu ma ingras si ca sa pot imbraca in continuare haine de la Dior pe dimensiunea 48/46", marturiseste creatorul de moda Karl Lagerfeld (foto). Cu ocazia deschiderii expozitei personale de fotografie „One Man Shown" de la Berlin, Lagerfeld explica ce inseamna sa fii un „barbat modern".

„Ideea de masculinitate este un cliseu. Situatia s-a schimbat datorita unor barbati ca David Beckham. Astazi, barbatii trebuie sa fie la fel de ingrijiti ca femeile. Totul e ca make-up-ul folosit sa nu fie dezagreabil", observa Lagerfeld. Si continua cu un atac la insemnele traditionale ale virilitatii: „In America, nu mai ai voie sa faci reclame in care sa apara piepturi paroase. Cind partenera isi doreste un prieten cu par pe piept, foarte bine, sa si-l lase. Daca nu, jos cu el! Cine vrea sa arate ca o maimuta?".

Clooney e plictisitor

Barbatul modern, in versiunea Lagerfeld, nu este cel care pierde noptile prin baruri si isi umple burta cu bere. „Cind lumea bea in exces, maninca prea mult, sta tot timpul la televizor, motorasul nu mai functioneaza." Aceste „boli ale civilizatiei" pot fi insa tinute la distanta prin adoptarea unei vestimentatii stilate. „Ofiterii prusaci purtau un corset atit de strimt incit nu puteau sa stea pe scaun si trebuiau sa fie urcati pe scari de ordonante", exemplifica Lagerfeld. Revenind la stilurile ce se poarta azi, creatorul de moda deplinge renuntarea la sacou si adoptarea „modei de iarna a hanoracului, care da impresia ca orasul e vizitat de asociatia alpinistilor", dar da si note chipesilor de pe ecrane. George Clooney este „prea clasic, mai exact, plictisitor", iar Brad Pitt e „OK", dar isi neglijeaza cariera, jucind rolul de „dadaca". In topul barbatilor cu stil, rasare nimeni altul decit Puff Daddy: „Nu mi-ar placea sa-i port hainele, dar, atit timp cit nu se ingrasa, stilul ales nu-i sta deloc rau", admite Lagerfeld.