Bursa de Valori Bucuresti a inchis ultima sedinta de tranzactionare a acestei luni, in crestere cu peste un procent, pe fondul unor tranzactii mai mici fata de sedinta precedenta. Societatile de investitii financiare au fost, din nou, cele mai tranzc

Bursa de Valori Bucuresti a inchis ultima sedinta de tranzactionare a acestei luni, in crestere cu peste un procent, pe fondul unor tranzactii mai mici fata de sedinta precedenta. Societatile de investitii financiare au fost, din nou, cele mai tranzctionate, insa indicele BET-FI nu a reusit sa recupereze decat 0,69% din pierderile din sedintele precedente. Cea mai buna evolutie au avut-o actiunile cele mai lichide, evidentiate de indicele BET, care a avut un avans de 1,38%, pana la 8.047,98 puncte, in timp ce indicele compozit al pietei a avut un randament de 1,1%, pana la 4.992,99 puncte. Brokerii se asteapta ca piata sa inregistreze cresteri in luna decembrie, concomitent cu cresterea valorilor de tranzactionre.

SIF tin 70,4% din piata

Societatile de investitii financiare au inregistrat in ultima sedinta a lunii, tranzactii in valoare de circa 34,9 milioane de lei, reprezentand un procent de 70,4% din totalul rulajelor din piata, de 49,49 milioane de lei. SIF Oltenia a fost din nou cea mai tranzactionata companie, cu rulaje in valoare de 11,77 milioane de lei. Actiunile societatii au luat un avans de 0,61%, pana la un pret de 3,28 lei pe unitate.
Titlurile SIF Moldova au avut cea mai buna evolutie, inchizand sedinta in crestere cu 1,37 procente, iar valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 9,58 milioane de lei. Pretul unei actiuni a ajuns in sedinta de joi la 2,96 lei. Cotatia SIF Tranilvania s-a plasat in urcare cu 0,69%, pana la 2,91 lei pe unitate.

Cresteri de 1% in sectorul bancar

BRD a inchis sedinta de joi in urcare cu 1,06%, actiunile fiind cotate la inchidere la 19 lei, in timp ce valoarea tranzactiilor a ajuns la 0,56 milioane de lei. Pretul unei actiuni emise de Banca Transilvnia s-a plasat la inchidere, la 1,02 lei pe unitate, in crestere cu 0,99% fata de inchiderea de miercuri.
Rulajele cu actiuni ale bancii au ajuns la 2,78 milioane de lei. Banca Comerciala Carpatica s-a plasat la inchiderea sedintei in urcare cu 1,89%, dupa ce in sedinta de miercuri cotatia institutiei a avut o depreciere de 10%. Actiunile au fost transferate intre un pret minim de 0,53 lei si un maxim de 0,54 lei, acesta fiind si pretul de inchidere a actiunilor.

Crestere de 3,5% a titlurilor Petrom

Compania petroliera Petrom a avut in sedinta de joi un avans de 3,51% fata de inchiderea precedenta, pretul actiunilor fiind de 0,59 lei pe unitate.
Rulajele cu actiuni Petrom au fost in valoare de 4,36 milioane de lei. Rompetrol Rafinare Constanta a avut in sedinta de joi un randament de 1,18%, pe fondul unor rulaje in valore de 0,52 milioane de lei.
Actiunile Agras Asigurare Reasigurare au avut cea mai mare crestere din aceasta sedinta, de 14,69% fata de inchiderea precedenta. Pretul unei actiuni s-a stabilit la 0,388 lei, iar valoarea tranzactiilor a fost de 0,169 milioane de lei. Compania Amonil a continuat si in sedinta de joi seria cresterilor, astfel ca la inchidere, pretul unei actiuni se plasa la 0,0792 lei, in crestere cu 6,94%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.