CCC Blue Telecom, a treia firma de cablu tv ca marime din Romania, a lansat o oferta publica initiala in perioada 17 noiembrie - 15 decembrie.

CCC Blue Telecom Galati este pina acum singurul furnizor de servicii de cablu tv ce vizeaza o listare la Bursa de Valori Bucuresti.

Pretul final al ofertei publice este determinabil, stabilit dupa incheierea ofertei pe baza tuturor ordinelor de subscriere introduse de investitori (aceasta modalitate de subscriere este similara cu cea din oferta publica initiala a Flamingo International din 2005). Distributia ofertei se face prin orice societate de servicii de investitii financiare din Romania, utilizind sistemele Bursei de Valori Bucuresti. Astfel, investitorii interesati pot introduce ordine de cumparare la preturi cuprinse intre 2,5 si 7,0 RON/actiune; valoarea totala a ofertei se poate situa intre 49,70 si 139,17 milioane RON.

PER de 70

Daca la Transelectrica indicele PER a fost de aproape 11, la CCC Blue Telecom el se apropie de 70. Ceea ce face ca actiunile firmei din Galati sa intre supraevaluate in ringul bursier. „Noi, ca firma, nu am facut nici o recomandare clientilor nostri", ne anunta Razvan Pasol (foto), presedintele SSIF Intercapital Invest. „Indicatorii financiari la Blue Telecom sint destul de slabi. Daca erau mai buni, am fi recomandat cumpararea de actiuni, dar asa ii lasam pe clienti sa decida ce vor face cu banii lor", mai anunta seful de la Intercapital Invest.

Cine este de fapt Blue Telecom

Obiectul principal de activitate al CCC Blue Telecom il constituie distribuirea programelor de cablu tv (CATV) si furnizarea de servicii de telecomunicatii. Emitentul dispune de mai multe sucursale si puncte de lucru, numarul acestora ridicindu-se la 12, respectiv 276, prezente in 21 de judete ale tarii.

Denumirea initiala a companiei a fost CONY-SAT SRL, aceasta fiind infiintata in 1993 de Catalin Constantin Chelu, investitor cunoscut si pentru plasamentele sale pe piata de capital.

Dupa numarul de abonati CATV, CCC Blue Telecom ocupa locul 3 in Romania, cu o cota de piata de 6% si un numar estimat de abonati de 220.000, la distanta semnificativa de primii doi clasati.

Primii doi jucatori pe piata romaneasca sint UPC Romania, companie cu o cota de piata de 35% apartinind grupului american Liberty Global - al treilea operator de cablu la nivel mondial, si RDS&RCS, companie privata romaneasca avind o cota de piata de 25%, aflata sub controlul fondatorului sau si beneficiind de participarea fondurilor Quadrant si EPIC.