Bulgarii au fost chemati ieri la urne, in al doilea tur de scrutin, pentru desemnarea presedintelui care va conduce tara in momentul aderarii sale la UE, la 1 ianuarie 2007. Dupa primul scrutin, in cursa au ramas actualul sef al statului, proeuropean
Bulgarii au fost chemati ieri la urne, in al doilea tur de scrutin, pentru desemnarea presedintelui care va conduce tara in momentul aderarii sale la UE, la 1 ianuarie 2007. Dupa primul scrutin, in cursa au ramas actualul sef al statului, proeuropeanul Gheorghi Parvanov, care a cadidat ca independent, dar a fost sustinut de Partidul Socialist, si Volen Siderov, reprezentantul partidului ultranationalist Attack. Parvanov, care spera ca va obtine un al doilea mandat de cinci ani, si care, de altfel, era cotat in sondajele de opinie cu cele mai mari sanse in intentiile de vot, a castigat primul tur de scrutin, organizat pe 22 octombrie, cu 64 de procente, fata de cele 21,5 obtinute de contracandidatul sau. Primele rezultate ale celui de-al doilea tur de scrutin urmau sa fie facute publice aseara pe baza sondajelor efectuate la iesirea de la urne. Favorit, Parvanov. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.