Persoanele care mananca legume cel putin de doua ori pe zi au creierul mai tanar cu aproximativ cinci ani, comparativ cu persoanele care nu au acest obicei culinar. Dintre legume, spanacul si brocoli par sa fie in top, deoarece ele contin o cantitate apreciabila de vitamina E, un antioxidant care ne protejeaza de agresiunea toxinelor. In general, legumele contin o cantitate mai mare de vitamina E, comparativ cu fructele. Si din acest punct de vedere mai mult legumele decat fructele combat declinul creierului. Legumele sunt consumate de regula cu uleiuri sub forma de salate, care ajuta organismul sa absoarba vitamina E si alti antioxidanti valorosi, a declarat unul dintre autorii studiului Martha Clare Morris, cercetator la Universtiatea Rush din Chicago.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Baboon, roboții antrenați să îți automatizeze rapid și eficient afacerea
Sursa: start-up.ro
-
Raiffeisen Bank are o ofertă la creditele ipotecare
Sursa: futurebanking.ro
-
Când îți poți spune povestea fără să plângi, înseamnă că te-ai vindecat
Sursa: kudika.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 6-12 mai
Sursa: garbo.ro
-
3 decenii de business: cum a evoluat Mobexpert, gigantul român din industria...
Sursa: retail.ro
-
A cumpărat cercei de 13.675 dolari setul cu doar 13 dolari. Nu s-a mulțumit...
Sursa: wall-street.ro