Pe fondul discutiilor din Parlamentul francez despre privatizarea companiei, Gaz de France a anuntat ieri cresterea cu 44% a cifrei de profit net semestrial, ceea ce determina si o ajustare in sens pozitiv a prognozelor despre rezultatele financiare
Pe fondul discutiilor din Parlamentul francez despre privatizarea companiei, Gaz de France a anuntat ieri cresterea cu 44% a cifrei de profit net semestrial, ceea ce determina si o ajustare in sens pozitiv a prognozelor despre rezultatele financiare pe tot anul.
Dupa primele sase luni ale anului, beneficiul net al companiei a ajuns la 1,707 miliarde de euro, in crestere semnificativa fata de cifra de 1,189 miliarde din perioada similara a anului trecut. Rezultatele realizate de companie depasesc si asteptarile analistilor, care anticipau o performanta de numai 1,290 de miliarde. Compania a realizat performante similare si in ceea ce priveste veniturile operationale. In primul semestru al 2006, venitul operational al companiei a fost de 2,560 de miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 34% fata de cifra de 1,907 miliarde din perioada similara din 2005. Excedentul brut operational al companiei a ajuns la 3,274 de miliarde de euro, in crestere cu 30%, cea mai mare contributie in acest sens fiind adusa de divizia de exploatare-productie, care a realizat castiguri sporite, mai ales pe seama cresterii preturilor la energie pe pietele mondiale.
Cele mai importante castiguri au fost realizate prin operatiunile internationale ale companiei, care au adus 40% din cifra de afaceri a companiei.
Cele mai profitabile activitati ale GDF au fost realizate de catre reprezentantele Distrigaz Sud din Romania si SPE in Belgia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.