Conducerile Intesa si Sanpaolo IMI au aprobat fuziunea intre cele doua banci, punand astfel bazele celei mai importante institutii de credit din Italia, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Fuziunea va modifica semnificativ mediul de afaceri ital
Conducerile Intesa si Sanpaolo IMI au aprobat fuziunea intre cele doua banci, punand astfel bazele celei mai importante institutii de credit din Italia, transmite Reuters, preluata de Mediafax. Fuziunea va modifica semnificativ mediul de afaceri italian, institutia rezultata avand o pozitie de varf pe piata bancara fragmentata a Italiei, dar si capacitatea de a se opune preluarii de catre o banca straina. Noua institutie va avea o valoare de piata de aproape 80 de miliarde de dolari si o retea locala de 6.300 de sucursale, devansand UniCredit in ierarhia celor mai mari banci de retail din Italia si numarandu-se intre primii zece participanti de pe piata europeana de profil. Pe de alta parte insa, banca va avea o prezenta mai slaba pe pietele internationale decat concurentul sau, UniCredit, care este lider in Europa Centrala si de Est. Fuziunea urmeaza sa fie incheiata anul viitor. Intesa estimeaza ca profitul net realizat de noua entitate se va plasa la sapte miliarde de euro in 2009. Intesa-Sanpaolo va avea o cota de piata de 20% in Italia si o prezenta puternica in nordul tarii. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.