Secretarul de stat in Ministerul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a acordat un interviu ziarului Adevarul, in care vorbeste despre programele de inzestrare ale armatei, despre scandalul retragerii trupelor din Irak si despre motivele pentru ca
Secretarul de stat in Ministerul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a acordat un interviu ziarului Adevarul, in care vorbeste despre programele de inzestrare ale armatei, despre scandalul retragerii trupelor din Irak si despre motivele pentru care s-a inscris in PNL.
Saptamana trecuta au avut loc dispute aprige intre MApN si presedintie referitoare la inzestrarea armatei cu tehnica de lupta. Mai stie stanga ce face dreapta?
Programele de inzestrare ale armatei romane nu sunt un secret pentru ministrul apararii nationale. Sunt angajate credite guvernamentale multianuale pentru programele multinationale. Este, asadar, de la sine inteles ca ministrul Atanasiu cunoaste toate programele de inzestrare ale armatei, avand in vedere ca este ordonatorul principal de credite in MApN. Intre prioritatile ministrului apararii se numara si inzestrarea cu tehnica de lupta. Ministrul se zbate sa obtina o linie de bugetare rationala care sa acopere toate nevoile ministerului, avand in vedere angajamentele asumate anterior de catre Romania. Altfel, ne vom trezi intr-o situatie foarte delicata, cand altii vor fi sceptici vizavi de credibilitatea Romanei. Armata are nevoie de un buget de 2,38 la suta din PIB pentru ca, la momentul actual, suntem abia in proces de constituire a fortelor. Or, daca vom primi un buget mai mic, va dati seama ca acest proces va fi incetinit. Securitatea nationala costa tot mai scump pe toate meridianele lumii. Noi am planificat pentru anul acesta cam 10-11 la suta din bugetul apararii. Ceea ce este enorm. Sunt circa 200 milioane de dolari.
MApN cere fonduri mai mari, dar ati fost acuzati ca nici ce ati primit nu s-a cheltuit in intregime?
Daca cineva solicita date la Ministerul Finantelor, va afla alte cifre. Adevarul este ca armata si-a cheltuit bugetul in 2006 in proportie de peste 99 la suta!


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.