Sindicatul Personalului Navigant TAROM (SPNT) a solicitat sistarea curselor TAROM pe relatia Bucuresti-Tel Aviv din cauza situatiei din Orientul Mijlociu. Potrivit unui comunicat de presa transmis de presedintele SPNT, membrii sindicatului nu benefic
Sindicatul Personalului Navigant TAROM (SPNT) a solicitat sistarea curselor TAROM pe relatia Bucuresti-Tel Aviv din cauza situatiei din Orientul Mijlociu. Potrivit unui comunicat de presa transmis de presedintele SPNT, membrii sindicatului nu beneficiaza de asigurare de viata din partea ASIBAN pentru zona Liban, Israel Siria. In aceste conditii, SPNT cere autoritatilor romane sa suspende cursele spre Tel Aviv pe perioada ostilitatilor.
In legatura cu solicitarea SPNT, Compania TAROM a facut urmatoarele precizari:
"Atata timp cat Ministerul Afacerilor Externe Roman sau alta autoritate romaneasca/internationala nu comunica nimic si autoritatile aeronautice din Israel respectiv din aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv nu dau nici o informare de specialitate (de tip NOTAM) TAROM nu-si va opri operarea pe destinatia Tel Aviv.
Si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a anuntat ieri ca TAROM isi va continua cursele spre Tel Aviv. "Nici una din liniile aeriene care merg spre Tel Aviv nu a renuntat la curse si nu cred ca TAROM ar trebui sa fie un deschizator de drumuri mai ales ca are o mare problema in legatura cu resursa financiara si nu-si poate permite sa renunte la o astfel de directie", a spus Berceanu.
Sindicatul Personalului Navigant reprezinta numai insotitorii de cabina, nu si pilotii. Acestia au un alt sindicat care nu s-a alaturat solicitarii SPNT si nu au nici un fel de obiectii in vederea operarii curselor Bucuresti-Tel Aviv-Bucuresti". (Doru Dragomir)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.