Daca in Occident cartea de debut a unui tanar savant este de regula teza de doctorat, Cristian Badilita avea, pana la publicarea lucrarii sale despre mitul Anticristului la Sfintii Parinti, un raft intreg de biblioteca la activ. Nu e un secret pentru
Daca in Occident cartea de debut a unui tanar savant este de regula teza de doctorat, Cristian Badilita avea, pana la publicarea lucrarii sale despre mitul Anticristului la Sfintii Parinti, un raft intreg de biblioteca la activ. Nu e un secret pentru nimeni ca Badilita este cel mai harnic si mai politropic autor al tinerei generatii (patrolog, eseist, poet, polemist redutabil, memorialist, traducator din limbile clasice); teza sa, distinsa cu Premiul Salomon Reinach si publicata la prestigioasa editura pariziana Beauchesne, il confirma si in lumea academica apuseana ca pe unul dintre patrologii de incontestabila valoare.
In cele ce urmeaza ma voi referi la traducerea in limba romana a tezei lui Badilita, impecabil realizata de Teodora Ionita (un mic bemol: referintele bibliografice nu sunt romanizate, astfel incat insusi numele autorului apare in bibliografie fara diacritice).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.