AC Milan a primit aprobarea pentru a participa in acest sezon al UEFA Champions League, a anuntat ieri forul european, dupa ce Comisia de Urgenta a UEFA a decis ca gruparea italiana poate evolua in competitiile intercluburi. AC Milan va juca impotriv
AC Milan a primit aprobarea pentru a participa in acest sezon al UEFA Champions League, a anuntat ieri forul european, dupa ce Comisia de Urgenta a UEFA a decis ca gruparea italiana poate evolua in competitiile intercluburi. AC Milan va juca impotriva invingatoarei dintre Cork City (Irlanda) si Steaua Rosie Belgrad (Serbia) in turul III preliminar al competitiei.
Echipa patronata de Silvio Berlusconi fusese gasita vinovata in procesul coruptiei din fotbalul italian, dar Comisia Federala de Apel a federatiei italiene a redus sanctiunile initiale. De la o penalizare de 44 de puncte, Milan a scapat cu doar 30 de puncte mai putin, fapt care a clasat-o pe locul 3 in Serie A. Altfel, meciurile din prima si a doua liga a campionatului Italiei vor incepe cu doua saptamani mai tarziu decat era prevazut initial, respectiv pe 9 si 10 septembrie, din cauza scandalului privind meciurile trucate, a anuntat Liga Profesionista de Fotbal din Italia. Liga a mentionat ca meciurile din Serie A si B vor debuta in zilele de 9 si 10 septembrie si nu pe 27 august, cum era stabilit initial. Acest anunt era asteptat, in urma apelurilor formulate de trei dintre cele patru cluburi sanctionate in urma procesului disciplinar din Italia.
Juventus, echipa retrogradata in Serie B si sanctionata cu 17 puncte, precum si Fiorentina si Lazio, mentinute in Serie A, dar care vor incepe campionatul cu un handicap de 19, respectiv 11 puncte, vor sa conteste aceste decizii in fata Comitetului Olimpic Italian (CONI). Juventus este singurul club care a depus deja plangere in fata CONI. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.