Adrian Iorgulescu, ministrul culturii, vrea sa fie unul dintre cei un milion de turisti care vor veni la Sibiu anul viitor. Isi doreste sa se plimbe prin Bucurestiul vechi fara sa mai alunece in gropi si pe bucati de zid cazute. Viseaza la un centru
Adrian Iorgulescu, ministrul culturii, vrea sa fie unul dintre cei un milion de turisti care vor veni la Sibiu anul viitor. Isi doreste sa se plimbe prin Bucurestiul vechi fara sa mai alunece in gropi si pe bucati de zid cazute. Viseaza la un centru cultural modern, chiar in inima Capitalei. Evenimentele anului viitor vor certifica sau nu autenticitatea declaratiilor optimiste ale ministrului.
- Cum se vor amortiza investitiile de zeci de milioane de RON care s-au facut la Sibiu?
- Este evident ca investitiile in proiectele culturale nu au cum sa fie amortizate, insa aeroportul are activitate economica si de aici s-ar mai putea recupera partial cheltuielile. Deocamdata, guvernul a contribuit cu 20 milioane de RON pentru reabilitarea pistei si a terminalului. Suma va fi, evident, mult mai mare, insa s-a convenit ca jumatate sa fie acoperita de Consiliul judetean. Noi estimam ca in Capitala Culturala Europeana a anului 2007 sa vina un milion de turisti, iar majoritatea lor sa fie din strainatate, tocmai pentru a da dinamism turismului extern, iar Sibiul sa devina un centru de iradiere turistica. Dar ne dorim sa ajunga si romani aici, pentru ca ei sunt principalii destinatari ai proiectului. Se construiesc, acum, mai multe hoteluri, iar noi ne vom ocupa ca sa existe publicatiile necesare, materialele promotionale, ghidurile culturale si turistice, CD-uri. Manifestarile nu se vor limita doar la cetatea Sibiului, ci si la zonele limitrofe.
- Ati declarat ca vreti ca Bucurestiul sa renasca, sa se imbogateasca centrul nou si sa se reabiliteze cel vechi. E un proiect pentru un viitor apropiat?
- La complexul "Esplanada" se preconizeaza ca lucrarile vor incepe anul viitor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.